“Jebkuri spraudeņi iesakņosies”: tikai 2 noslēpumi spēcīgai augšanai

Es domāju, ka jūs bieži esat pamanījuši, ka, sakņojoties, ne visi spraudeņiem izaug saknes. Tas notiek dažādu iemeslu dēļ. Lai gan es neaudzēju daudzu augu spraudeņus, tomēr man ir praktiska pieredze.

Šodien es dalīšos ar potzaru, kuriem man vienmēr ir izveidojušās saknes, iesakņošanas niansēm, un tie ir: sausserdis, jāņogas, vīnogas, kazenes, hortenzijas, spirejas, dadzis, rozes, bārbele, tūja un kadiķis.

Pirmais noteikums veiksmīgai iesakņošanai

Lai sekmīgi iesakņotu spraudeņus, ir jāizvēlas pareizais laiks:

Tūjas un kadiķi vislabāk sakņojas no februāra līdz martam. Tāpēc spraudeņi jāgriež šajā laikā.

Vīnogas un rozes sakņojas no rudens.

Visus pārējos iepriekš uzskaitītos spraudeņus var sakņot no pavasara līdz rudenim.

Gatavošu kabačus pēc jaunas receptes visu atlikušo vasaru. Rezultāts ir pārsteidzoši garšīgs!

Es izmēģināju dažādus veidus, kā paātrināt spraudeņus: ūdenī, ar medu, ar dažādiem augšanas stimulatoriem, parastā augsnē, zāģu skaidās, smiltīs, kūdrā, un tikai vienā gadījumā iesakņošanās process bija veiksmīgākais.  Ja kāds dara tāpat kā es vai arī jums ir savs veiksmīgs iesakņošanās veids, noteikti rakstiet komentāros.

Otrais veiksmīgas sakņošanās noteikums

Svarīgākais noteikums ir tāds, ka spraudeņi vislabāk iesakņojas irdenā kūdras vai smilšainā augsnē. Daudzus gadus esmu mēģinājis sakņot stādus parastā dārza augsnē, ūdenī, dažādos augšanas stimulatoros, bet vislabāk iesakņoties spraudeņiem man ir izdevies tikai smilšainā un kūdras augsnē.

Es sakņoju šādi: nogriezu spraudeņus, sagatavoju vietu un augsni.

Lasi vēl: Parastā soda pasargā manas jāņogas no kaitēkļiem – es dalos ar darba recepti

Ja tie ir rožu un vīnogu spraudeņi, rudenī tie jau ir bez lapām, un es tos uzreiz stādu īpašā tranšejā, kas piepildīta ar kūdru un smiltīm, aplaistīju, mulčēju, lai saglabātu mitrumu, ieliku zemus lokus, pārklāju ar plēvi, virsū pārsedzu ar segmateriālu un atstāju līdz pavasarim.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment