“Jebkuri spraudeņi iesakņosies”: tikai 2 noslēpumi spēcīgai augšanai

No pavasara līdz vasaras beigām es nekopju spraudeņus, regulāri tos laistīju, aizēnoju no spilgtas saules. Tos spraudeņus, kas pavasarī nav uzziedējuši, vienkārši izmetu. Pārstādīt sakņotos spraudeņus uz pastāvīgu vietu var agrā rudenī vai nākamajā gadā, ne agrāk. Pretējā gadījumā jaunajā vietā tie neiesakņosies.

Ja jums ir vairāki spraudeņi, varat tos pārklāt ar plastmasas pudelēm, un tie pārziemos zem tām. Tuvojoties ziemai, mēģiniet pudeles apbērt ar zemi. Pavasarī pusi no pudeles nogrābiet zemi. Laistiet no ārpuses, neizņemot pudeles. Reizi pa reizei, ja tās pāris minūtes svīst, atveriet tās, lai izvēdinātu gaisu, un tā līdz jūlija vidum. Tiklīdz redzams, ka spraudeņi izauguši līdz 12 vai 15 cm, tikai tad izņemiet pudeles un aizsedziet.

Tūjas un kadiķus vispirms jāsakņo mājās un tad pavasarī jāpārceļ uz siltumnīcu. Stādāmos spraudeņus stāda samitrinātā augsnē, pārklāj ar celofāna maisiņu un novieto gaišā vietā. Svarīgi: spraudeņus nedrīkst pakļaut saules gaismas iedarbībai.

Lasi vēl: Gatavošu kabačus pēc jaunas receptes visu atlikušo vasaru. Rezultāts ir pārsteidzoši garšīgs!

Visus pārējos augus sakņoju ar zaļajiem spraudeņiem. Es nogriežu spraudeņus, iesēju tos vieglā augsnē, pārklāju ar piecu litru pudeles vāku. No ārpuses pusi piepildu ar zemi, lai vāciņš nenokristu un ilgu laiku saglabātu mitrumu. Potzari iesakņojas 1,5-2 mēnešu laikā, bet pārstādīt uz pastāvīgu vietu iesaku tikai nākamajā gadā.

Lasi vēl: Lavanda: trīs galvenie noslēpumi, kā audzēt šo skaisto ziedu, nezinot tos

Šis laiks tiek dots, lai spraudeņi nostiprinātos.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment