Jelgavā 2,39 promiļu reibumā aizturēts kāds autobusa vadītājs

Policija Jelgavā pieķērusi autobusa vadītāju, kura asinīs konstatētas 2,39 promiles alkohola, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

 

Ap pulksten 19:30. Ceturtdienas vakarā Valsts policijas Zemgales iecirkņa darbiniekiem piezvanīja kāda sieviete, kura pastāstīja, ka Jelgavā pieturā izkāpusi no starppilsētu autobusa, kura vadītājs, viņasprāt, pie stūres sēdies alkohola reibumā. Amatpersonas noskaidroja, ka autobuss “Neoplan” turpina kustību pa Lielo ielu Rīgas virzienā un sniedza informāciju par iespējamu likuma pārkāpumu Patruļpolicijas pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas darbiniekiem.

Pēc aptuveni astoņām minūtēm policisti pamanīja minēto autobusu un apturēja to netālu no Lielā un Pētera ielas krustojuma. Alkohola pārbaudē ar alkometru vīrieša izelpā konstatētas 2,39 promiles. Likumsargi uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu un atstādināja vadītāju no transportlīdzekļa vadīšanas. Autobusa vadītājam 30 dienu laikā jāpiesakās Jelgavas iecirknī lietas izmeklēšanai.

Vīrietis paskaidroja, ka iepriekšējā dienā izdzēris aptuveni vienu litru degvīna. Ceturtdien pirms darba uzsākšanas vadītājs saņēmis veselības speciālista atļauju doties maršrutā. Viņš jutās labi, tāpēc nebija nekādu aizdomu par alkohola reibumu.

LASI VĒL: Aizdomās par dzimumnoziegumu pret skolnieku, aizturēts Carnikavas pamatskolas skolotājs

Apmēram stundu pēc sākotnējā autobusa apstāšanās ieradās cits autobusa vadītājs un novietoja transportlīdzekli. Autobusā bija tikai viens pasažieris, kad policija to apturēja.

 

Cilvēkiem, kuri izvēlas sēsties pie stūres pēc alkohola lietošanas, jāņem vērā – ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniegs 1,5 promiles, viņiem tiks piemērots naudas sods no 1200 līdz 2000 eiro un atņemta autovadītāja apliecība uz pieciem gadiem.

 

Valsts policija pateicas sievietei, kura nepalika vienaldzīga pret likuma pārkāpumu un par to informēja, tādējādi novēršot iespējamu traģēdiju. Tāpat policija aicina ikvienu zvanīt pa tālruni 110, ja ir aizdomas par likumpārkāpumu vai noziedzīgu nodarījumu, lai policija varētu operatīvi reaģēt un to novērst, nevis izmeklēt nelaimes un nelaimes.

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment