Iepirkšanās lielveikalos vakara stundās nav ieteicama, īpaši, ja runa ir par ātri bojājamiem pārtikas produktiem. Dienas gaitā tie bieži tiek aiztikti, pakļauti temperatūras svārstībām un ilgi glabājas plauktos, kas var ietekmēt to kvalitāti un svaigumu.
Vakars, veikals, vilinājums pie vitrīnām… Bet ir daži produkti, kurus labāk atstāt plauktā, ja negribi vēlāk domāt – kāpēc gan es to pirku? Tūlīt sapratīsi, kāpēc.
1. Svaigi cepta maize un konditorejas izstrādājumi
Rīta stundās maizes un konditorejas izstrādājumi ir vissvaigākie – tie ir mīksti, aromātiski un tikko cepti. Vakarpusē lielākā daļa svaiguma jau zudusi, un plauktos pārsvarā atrodami mazāk pievilcīgi vai sakaltuši produkti. Ja vēlaties baudīt patiešām kvalitatīvu maizi, labāk veikalā iegriezties no rīta.
2. Gatavie salāti
Ar salātiem ir cits stāsts. Dienas laikā tie pazūd no plauktiem pārsteidzoši ātri, taču vakarpusē palikuši vien tie, kas jau vairākas stundas stāv un gaida savu pircēju. Majonēze vairs nav tik svaiga, dārzeņi zaudējuši savu kārdinošo izskatu, un arī garša vairs nav tā, kā gribētos.
3. Maltā gaļa
Ar maltās gaļas izvēli jābūt īpaši uzmanīgam. Vakarā tā var jau būt zaudējusi savu dabisko krāsu, taču ne vienmēr tas ir acīmredzams — iepakojums reizēm tiek nomainīts, lai radītu svaiguma iespaidu. Drošākā izvēle? Paņemiet veselu gaļas gabalu un palūdziet, lai to samaļ tieši jūsu klātbūtnē.
4. Gatavie produkti
Vakarpusē kulinārijas stendos bieži uzrodas kārdinošas atlaides grilētai vistai, ceptiem kartupeļiem un kotletēm. Izdevīgi? It kā jā — ja vien jūs nemulsina doma, ka šis gardums vitrīnā pavadījis visu dienu, pakāpeniski zaudējot svaigumu.
5. Dārzeņi un augļi ar atlaidēm
Vai vakarā lielveikalā esat ievērojuši īpašas atlaides āboliem vai tomātiem? Pirms likt tos grozā, vērts padomāt vēlreiz. Bieži vien šādas atlaides liecina, ka produkti drīzumā var zaudēt svaigumu. Reiz arī es ņēmu mandarīnus par labu cenu, taču mājās atklāju, ka tie iekšpusē bija pilnīgi mīksti.
Tas vēl nav viss — tālāk sekos vēl svarīgi produkti.
Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:
Tevi noteikti interesēs
- Zinoši dārznieki dārzā izmanto kanēli: iemesli, kāpēc to darīt, ir ļoti pārliecinošiby Laura Blūma
- Dabas pētnieks Vilis Bukšs beidzot prognozē vai Jāņos arī sagaidīsim lietu: ”Būs nepatīkami”by Sandra Ločmele
- Nākošnedēļ laika apstākļi strauji mainīsies: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar ziņāmby Laura Blūma