Jods un borskābe un ķiploki vairs nedzeltē. “Brīnumains līdzeklis” bagātīgai ķiploku ražai

Lapa var kļūt dzeltena dažādu iemeslu dēļ (pat vides apsvērumu dēļ), mūsu uzdevums ir ar vienu līdzekli izstrādāt visas iespējamās iespējas. Par ko? Mana ģimene personīgi ziemā bez ķiplokiem nevar iztikt, tāpēc man ir svarīgs daudz garšīgs un aromātisks produkts.

Vai šim nolūkam ir iespējams izmantot ķimikālijas?

Kas jums jāuzņem uz 10 litriem ūdens: 10 g. borskābe, 15 pilieni joda. Sajauc un apstrādā augus.

Uzmanību! Šķīdumu nedrīkst atstāt uz rītdienu, to nedrīkst apstrādāt augstā temperatūrā. Vienkārši izstrādājiet to vienā vakarā, un viss.

Lasi vēl: Gurķu piebarošana ar raugu un pelniem

Vai ir iespējams izliet  atliekas uz zemes? Neesmu mēģinājis, nezinu, necentīšos būt gudrs (var mēģināt, tikai tad raksti šeit komentāros, kas noticis).

Piezīme. Strādāju dobēs, kur nebija mulčas, vispirms novācu nezāles un nedaudz irdināja augsni. Par ko?

Lasi vēl: Sīpolu laistīšana ar sāli: kā tas darbojas un kāpēc efekts būs pazīstams ikvienam dārzniekam

Gadu gaitā izveidojās ieradums, vienkārši nolēmu pierakstīt visas nianses, ko izdarīju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment