Jūlijā mēslojiet peonijas, lai nākamajā gadā tās bagātīgi ziedētu. Ko darīt ar peonijām pēc ziedēšanas?

Peonijas ir daudzgadīgi ziedi, kas mūs priecē ar savu sulīgo un krāsaino ziedēšanu. Lai nākamajā gadā nodrošinātu to labu veselību un bagātīgu ziedēšanu, jūlijā ir svarīgi tās pareizi kopt. Šajā rakstā aplūkosim, kā un ar ko vasaras vidū barot peonijas, kā arī ko darīt ar augiem pēc ziedēšanas.

Peoniju mēslošana jūlijā

Peoniju barošanai jūlijā ir svarīga nozīme, lai nodrošinātu peonijas ar barības vielām, kas tām nepieciešamas ziedpumpuru veidošanai nākamajam gadam. Šajā periodā augi aktīvi uzkrāj barības vielas, tāpēc ir svarīgi tos pareizi barot.

Kā barot:

Jūlijā peonijām nepieciešams lielāks fosfora un kālija daudzums, lai palīdzētu veidot ziedpumpurus un stiprinātu sakņu sistēmu. Lietojiet komplekso mēslojumu ar augstu šo elementu saturu.

Organiskie mēslošanas līdzekļi: labs risinājums ir govs mēslu vai komposta uzlējumi. Šie mēslošanas līdzekļi ne tikai bagātina augsni ar barības vielām, bet arī uzlabo tās struktūru.

Mikroelementi: Papildus var pievienot mikroelementus, piemēram, boru un magniju. Tie palīdz uzlabot augu vielmaiņu un palielina to izturību pret slim***m.

Mēslojumu atšķaidiet saskaņā ar norādījumiem un aplaistiet augus zem saknēm. Tas nodrošinās barības vielas tieši sakņu sistēmā.
lapu barošana: apsmidzinot lapas ar mikroelementu šķīdumu, augi ātrāk uzsūks barības vielas.

Peoniju kopšana pēc ziedēšanas

Pēc ziedēšanas peonijām nepieciešama īpaša kopšana, lai tās sagatavotu ziemai un nodrošinātu spēku nākamajam ziedēšanai.

Neiedomājami garšīgi 5 salāti, kas gatavojami ātri un vienkārši, tikai 15 minūtēs

Ko darīt:

Lai augs netērētu enerģiju sēklu veidošanai, noņemiet ziedpumpurus. Tas palīdzēs novirzīt visas barības vielas sakņu attīstībai un pumpuru veidošanai.

Apgriešana: nogrieziet dzinumus 10-15 cm augstumā no zemes. Tas uzlabos krūma vēdināšanu un gaismas pieplūdumu un samazinās sli***u risku.

Laistīšana: ir svarīgi uzturēt augsni mēreni mitru, īpaši karstā un sausā laikā. Regulāra laistīšana palīdzēs augiem uzkrāt nepieciešamās mitruma rezerves ziemai.

Lasi vēl: Šie trīs paņems zelta biļeti: Volodina nosauca zīmes, kuras būs laimīgas loterijā 14. jūlijā

Mulčēšana: ap peoniju krūmiem uzklājiet mulčas kārtu. Tas palīdzēs saglabāt mitrumu augsnē, novērsīs nezāļu augšanu un uzlabos augsnes struktūru.

 

 

Šķir  otru lapu, lai lasītu turpinājumu..

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment