
Hurmas miziņā un sēklās ir daudz tanīnu, kas padara to pikantu. Augļiem nogatavojoties, tanīni sadalās vienkāršākos savienojumos, padarot augļus saldākus un mazāk rūgtus.
Ja hurmu novāc pārāk agri vai ja tā ir bijusi pakļauta aukstām temperatūrām, tanīni var pilnībā nesadalīties, un tas var izraisīt rūgtumu.
Pastāstīsim par to, kā atbrīvoties no šīs nepatīkamās augļu garšas.
Ļaujiet hurmai nogatavoties dabiski
Visvienkāršākais veids, kā atbrīvoties no hurmas rūgtuma, ir nogaidīt, kamēr tā nogatavojas dabiski. Šī metode ir vislabākā, ja jums ir pietiekami daudz laika un pacietības. Vienkārši atstājiet hurmu istabas temperatūrā un gaidiet, līdz tā mīkstinās un nogatavojas.
Lasi vēl: Kā lietot ēteriskās eļļas mājās: pieredzējušas saimnieces atklāja 3 trikus
Mākslīga nogatavošanās paātrināšana
Ielieciet hurmu papīra maisiņā kopā ar nogatavojušos ābolu vai banānu. Šie augļi izdalīs etilēna gāzi, kas palīdz augļiem nogatavoties. Lai paātrinātu šo procesu, maisiņam pievienojiet daļu alkohola, piemēram, degvīnu. Maisiņu aiztaisa un atstāj istabas temperatūrā uz dažām dienām, līdz hurma ir mīksta un nogatavojusies.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Tikai divām Zodiaka zīmēm decembris nesīs izaicinājumus: pienāks grūtāki laiki
- Kas vīrietim pēc 60 patiesi ir svarīgi attiecībās: pārsteidzoši, bet ļoti vienkārši vēlamie sīkumi
- 4 Zodiaka zīmes līdz 2025. gada beigām gūs panākumus: beidzot pienāks tas, ko viņi gaidīja tik ilgi
- Es devos atvaļinājumā ar 56 gadus vecu vīrieti, bet jau trešajā dienā aizlidoju mājās — pēc tam, kad atklāju, ko viņš slēpa čemodānā
- Kāpēc sievietes agrāk nēsāja vienu garu bizi un ko nozīmēja vaļīgi mati
- Kad ir vislabākais laiks, lai stādītu kokus dārzā: agronomi snieguši skaidru atbildi








