Augu un garšaugu audzēšana mājās, kaut vai uz palodzes, var būt aizraujošs hobijs. Tagad jums pastāstīsim, kā mājās var izaudzēt vienu no populārākajām garšvielām, ko mēs regulāri pērkam veikalā.
Kas ir interesanti – tā ir ne tikai viena no pasaulē populārākajām garšvielām, bet arī skaists, dekoratīvs augs. Pareizi to kopjot, tas lieliski jūtas un aug podiņā. Kā to izdarīt pareizi, lasiet zemāk!
1. Apgaismojumam jābūt intensīvam, bet diezgan izkliedētam. Vasarā to var iznest uz balkona vai terases, taču jāizvairās no tiešiem saules stariem.
2. Optimālā temperatūra šim augam vasarā ir no 21 līdz 25 °C. Ziemā to labāk uzturēt vēsā vietā (no 5 līdz 10 °C).
3. Laistīšanai jābūt regulārai un bagātīgai, īpaši vasarā. Ziemā laistīšanai jābūt mērenai, lai augsne saglabātu nedaudz mitrumu.
4. Šim augam patīk viegla, caurlaidīga un neitrāla vai viegli sārmaina (pH 6,5-7,5) augsne. Ir svarīgi izvairīties no smagas augsnes, kas ilgstoši aiztur ūdeni.
Lasi vēl: Nervus kutinošs brīdis… Tikai dažu metru attālumā, klajā laukā, vīrietis Strenčos nofilmē garām skrienošu lāci (video)
5. Jaunus augus var pārstādīt reizi divos gados, pieaugušus – pēc nepieciešamības.
6. Barošanu veic aktīvas augšanas laikā (no marta līdz oktobrim). Reizi mēnesī baro ar universāliem mēslošanas līdzekļiem.
7. Augs jāapgriež regulāri. Veidojot vainagu pēc vēlēšanās un, protams, izmantojot lapas ēdienu gatavošanā.
Lauru lapu kociņa audzēšana mājās neprasa daudz darba, ja vien tiek ievēroti šie augstāk uzskaitītie vienkāršie noteikumi.