Jūrmalas vasarnīcā svinējām mazdēla dzimšanas dienu, bet tad neaicināti ieradās kaimiņi un viss sākās…

Lilijai šķita, ka ideja svinēt mazdēla Daniela dzimšanas dienu Jūrmalas vasarnīcā ir ļoti laba, tāpēc viņa centās pārliecināt radiniekus par šo plānu.

Viņas doma bija tāda, ka bērnu var aizvest uz izklaides centru vai akvaparku jebkurā brīvdienā, taču šādās svinībās varētu izbaudīt pilnvērtīgas brīvdienas gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Protams, radiniekiem gribējās zināt, kas tiek saprasts ar kārtīgām brīvdienām. Īpaši tas  interesēja dēlu Juris. Mūsu pagalmā ir krāšņa lapene un grila vieta, kas nozīmēja Daniels un viņa brālēni un māsīcas spēlēsies ar bumbu un lēkās uz batuta, un pieaugušie varēs cept šašliku un zivis. Būs garšīgi, interesanti un jautri. Vismaz tāda bija Lilijas ideja.

Lasi vēl: 24 gados viņa apprecējās ar 85 gadus vecu vīrieti: dzīves pagrieziens, kas lika sariesties asarām

Māsasbrāļa puse neizrādīja lielu prieku par šādu priekšlikumu, taču nestrīdējās. Visi bija apmierināti ar Lilijas iniciatīvu, kura uzņēmās organizatorisko pusi. Oskaram nācās palīdzēt sievai, jo viņam nebija citas izvēles. Viņi neiesaistīja dēlu un vedeklu sagatavošanās darbos, jo bija nolēmuši dāvināt viņiem šādu dāvanu dēla septītajā dzimšanas dienā.

Lai šoreiz nebūtu ierasto pasēdēšanu pie sātīgām maltītēm, – teica Lilija savai vedeklai. – Tu vienmēr daudz un garšīgi gatavoji, bet šoreiz mēs vienkārši cepsim gaļu, zivis un kartupeļus. Mēs nopirksim vairāk dārzeņu, mērču un pitas maizes, un bērniem būs augļi un saldumi.

Diāna, mana svaine, neiebilda, bet bija neērti iet tukšām rokām, tāpēc viņa ar vīru nopirka sarkanās zivis, desu, bagetes un sarkanos ikrus sviestmaizēm. Galu galā tas bija grezns mielasts, turklāt bez ilgas gatavošanās, jo viņi visu darīja kopā. Mājas saimnieks aizdedzināja ugunskuru, Juris un viņa vīramāte palīdzēja un gatavoja gaļu. Jura brālis izklaidēja bērnus un darbojās kā vispārējs palīgs. Tajā pašā laikā Lilija un viņas māsa gatavoja sviestmaizes un grieza dārzeņus un desu.

Aunam jāpastāv par sevi, bet Mežāži nevarēs atpūsties; Dienas prognoze 19. septembrim visām zīmēm

Trīs zēni periodiski ielūkojās virtuvē un teic, ka ir izsalkuši.

Tomēr Diāna dēliem kategoriski paziņoja, ka nekādu našķu, kamēr visi nepulcēsies pie svētku galda. – Mēs visu skaisti izrotāsim, pagatavosim un tad sāksim svinēt.

Zēni pāris reižu mēģināja izkrāpt sviestmaizi, par ko saņēma aizrādījumu un devās skriet pa pagalmu. Beigu beigās sievietes savu darba daļu paveica ātrāk un, sakārtojušas visu uz galda lapenē, nepacietīgi gaidīja, kad gaļa un zivis būs gatavas.

Lilija tikmēr tik nopūtas par to cik skaistas un kārdinošas ir sviestmaizes, un kā gribas tā pagaršot. Oskars gan atgādināja, ka vairs tikai  divdesmit minūtes, un viss būs gatavs.

Trokšņi un rosība pagalmā pievērsa pārāk ziņkārīgā kaimiņa uzmanību. Neaicinātā Anna tikai paziņoja, ka tik labi smaržo, skan mūzika, dzirdamas balsis… Viņa esot  nodomājusi, varbūt ir svētki par kuriem viņi nezina…

Lilija kaimiņienei paskaidroja, ka ir viņas mazdēla dzimšanas diena.

– Brīnišķīgs notikums, – sieviete pēkšņi iesaucās, un tad, noliecusies pāri žogam, kliedza uz visu ielu. – Pēter, Sandi, Nauri nāciet šurp, mēs ejam apsveikt Danielu  dzimšanas dienā.

Pieskrējušie trīs puikas izrādījās Annas mazbērni, kuri acīmredzot lielāko dienas daļu bija skraidījuši pa ielu. Viņi kaut ko murmināja un uzreiz sāka aplūkot jauno bumbu, ar kuru bērni spēlējās.

– Viņi ir nemierīgi, no viņiem nemaz nav miera, – nopriecājās kaimiņiene. – Meita atveda un atstāja, un man viņu dēļ nav laika pat pacelt galvu.

– Parunāsimies vēlāk,” Lilija centās aizvilināt viesi prom. – Mums šodien ir brīvdiena, viesi, un tas ir neērti.

– Viss ir kārtībā, un mēs ilgi neuzturēsimies, – Anna nesteidzās aiziet. – Es piecas minūtes pagaidīšu pie jums, atpūtīšos, un tad es turpināšu savu darbu.

Viesus kaimiņiene īpaši neinteresēja, tāpēc viņi atrada attaisnojumu un pameta lapeni. Lilija pamanīja, kā kaimiņiene kavējās pie svētku galda, bet viņa negrasījās viņu aicināt un centās pēc iespējas ātrāk viņu izvest.

– Ne pārāk bieži šeit iegriežos, un skatos te ir tik daudz jaunumu, – sacīja nemierīgā kaimiņiene.

– Pastāstīsim  nākamreiz, bet tagad, atvainojiet, mēs esam aizņemti, – Lilija centās nesatraukties.

– Aha, tagad es pie jūsu vīra ar vienu jautājumu aiziešu tikai uz piecām minūtēm un iesim mājās, jo mēs jums traucējam, – nekaunīgā sieviete nepadevās.

Cik ilgi dzīvo dažādas suņu šķirnes? Atklāju šķirnes, par kurām iepriekš nezināju

Lilija sekoja neaicinātajai viešņai, nojaušot, ka viņa nekad neizies no viņu mājas. Arī Oskars atsaucās uz aizņemtību, pārējie viesi noraudzījās uz svešo sievieti un visi paskatījās uz saviem pulksteņiem. Šašliks bija gatavs, visi bija izsalkuši, bet kaimiņiene vēl aizvien neatkāpās, neviens negrasījās viņu aicināt pie galda.

Tad notika kas ļoti traks!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment