Burkānus pārlieku traukā, pievienoju ūdeni, aizveru vāku un 7 minūtes cepu mikroviļņu krāsnī. Gataviem burkāniem jābūt mīkstiem.
Burkānus sasmalcinu blenderī līdz biezenim.
Pārlieku biezeni dziļā traukā, pievienoju sāli un vairākos posmos pievienoju cieti. Katru reizi samaisu, un beigās mīcu mīklu ar rokām.
Nelielu mīklas gabaliņu nospiežu un sarullēju bumbiņā.
Ar pirkstu izveidoju bumbiņā pirksta lielumā padziļinājumu.
To pašu daru ar pārējo mīklu.
Uzvāru ūdeni, pievienoju iegūtās burkānu cepurītes un vāru 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot, lai nelīp kopā.
Iepriekš sagatavoju bļodu ar aukstu ūdeni. Gatavās izņemu ar sietiņu no karsta ūdens un uzreiz iemērcu aukstā ūdenī. Uzmanīgi apmaisu, lai atdziest, izņemu no ūdens un pārlieku atsevišķā traukā.
Mērce
Sojas mērce 1,5 ēd.k. l.
Cukurs 1 tējk.
Čili ½ ēd.k. l.
Augu eļļa 16 g
Mērcei ņemu sojas mērci, sajaucu ar cukuru un pipariem. Pievienojiet augu eļļu un vēlreiz samaisiet.
Aplejam burkānu cepurītes ar mērci.
Tevi noteikti interesēs
- Vecmāmiņas Annas firmas ēdiens – izcili gards kartupeļu, kāpostu un maltās gaļas sacepumsby Anete Vītola
- Māsiņa nofotografēja vecāka gadagājuma sievietes roku un pamanīja detaļu, kas vēlāk sajūsmināja internetuby Sandra Ločmele
- Zēns uzdāvināja skolotājai dīvainu kastīti, bet klasesbiedri smējās par viņu- kad skolotāja atvēra kastīti, visi samulsaby Sandra Ločmele