Burkānus pārlieku traukā, pievienoju ūdeni, aizveru vāku un 7 minūtes cepu mikroviļņu krāsnī. Gataviem burkāniem jābūt mīkstiem.
Burkānus sasmalcinu blenderī līdz biezenim.
Pārlieku biezeni dziļā traukā, pievienoju sāli un vairākos posmos pievienoju cieti. Katru reizi samaisu, un beigās mīcu mīklu ar rokām.
Nelielu mīklas gabaliņu nospiežu un sarullēju bumbiņā.
Ar pirkstu izveidoju bumbiņā pirksta lielumā padziļinājumu.
To pašu daru ar pārējo mīklu.
Uzvāru ūdeni, pievienoju iegūtās burkānu cepurītes un vāru 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot, lai nelīp kopā.
Iepriekš sagatavoju bļodu ar aukstu ūdeni. Gatavās izņemu ar sietiņu no karsta ūdens un uzreiz iemērcu aukstā ūdenī. Uzmanīgi apmaisu, lai atdziest, izņemu no ūdens un pārlieku atsevišķā traukā.
Mērce
Sojas mērce 1,5 ēd.k. l.
Cukurs 1 tējk.
Čili ½ ēd.k. l.
Augu eļļa 16 g
Mērcei ņemu sojas mērci, sajaucu ar cukuru un pipariem. Pievienojiet augu eļļu un vēlreiz samaisiet.
Aplejam burkānu cepurītes ar mērci.
Tevi noteikti interesēs
- Intars Rešetins dalās atklāsmē par to, kura Latvijas aktrise, viņaprāt, skūpstās vismeistarīgākby Sandra Vīgante
- Anticiklons ”atpūtīs” mums vasaru: uz šodienu gan izplatīts ārkārtas brīdinājums par laikapstākļiemby Sandra Vīgante
- Jūsu veļa smaržos ļoti svaigi pat bez veļas mīkstinātāja – pievienojiet šīs dabiskās sastāvdaļasby Jeļena Kuzmenko