Jūs nekad vairs negribēsiet iet tuvu cepeškrāsnij: šī kūka bez cepšanas, želatīna un pilnīgi kūst mutē

Reizēm tik ļoti gribas sevi palutināt ar kaut ko garšīgu, taču pavisam nav vēlmes ņemties ar krāsni vai ar želatīnu. Pazīstama situācija? Tad šī recepte ir tieši jums. Maigs, šokolādīgs, ar vieglu krējuma skābumiņu — kūka bez cepšanas, kas noteikti kļūs par jūsu mīļāko

Viss ir vienkārši, ātri un bez liekas jezgas. Precīzas sastāvdaļas atradīsi teksta beigās.

Pagatavošana

Pamatne. Sāksim ar cepumiem. Sasmalcinām tos drupačās — var izmantot blenderi vai arī vienkārši sabirdināt ar rulli, ieliekot cepumus maisiņā. Pievienojam izkausētu sviestu un pienu. Samaisām — izveidojas mitra šokolādes masa, kas atgādina slapjas smiltis.

Sadaliet šo masu trīs daļās. Divas daļas izmantojiet pamatnei — ieklājiet tās formā (vislabāk noņemamā formā), cieši piespiediet pie apakšas un izveidojiet maliņas. Trešo daļu atstājiet — ar to vēlāk apkaisīsiet kūku no augšas.

Krēms

Bļodā sajaucam krējumu, olas, cukuru, vanilīno cukuru, cieti un šķipsniņu sāls. Ar putojamo slotiņu samaisām līdz viendabīgai masai.

Tālāk svarīgi neatkāpties no plīts: pārlejam masu katliņā ar biezu dibenu un karsējam uz mazas uguns, nepārtraukti maisot. Kad krēms sāk sabiezēt — tas ir īstais brīdis. Tiklīdz masa sabiezē, noņemam no uguns un ļaujam pilnībā atdzist.

VIDEO:

Kad krēms atdzisis līdz istabas temperatūrai, pievienojam mīkstu sviestu un sasmalcinātu šokolādi. Samaisām līdz gludai konsistencei — iegūstam zīdainu, aromātisku krēmu, no kura jau grūti atturēties.

Kūkas salikšana

Krēmu ieklājam formā uz sagatavotās pamatnes, izlīdzinām un no augšas apkaisām ar atlikušo šokolādes drupaču masu. Tagad kūka jāatdzesē. Liekam to ledusskapī vismaz uz 4 stundām, bet vēl labāk — uz nakti. Šajā laikā tā labi sastingst, un gabaliņi turēs formu.

Rezultāts

Sanāk pārsteidzoši garda kūka — ar šokolādes drupačām, maigu krēmu un bez cepšanas vai želatīna. Šāds deserts lieliski der gan viesu uzņemšanai, gan vakara tējas baudīšanai ģimenes lokā. To var glabāt ledusskapī līdz 3 dienām, bet, godīgi sakot, parasti tā pazūd daudz ātrāk 😊

Lasi vēl: Savā lauku mājā ielaidu klaidoni pārnakšņot, no rīta par to jau zināja visi kaimiņi

Kas būs nepieciešams:

Pamatnei:
Šokolādes cepumi — 350 g
Sviests — 60 g
Piens — 6–7 ēdamkarotes

Krēmam:
Skābais krējums 20% — 400 g
Olas — 2 gab.
Cukurs — 120 g
Vanilīnais cukurs — 10 g
Kartupeļu ciete (vai kukurūzas ciete) — 50 g
Sāls — šķipsniņa
Sviests — 80 g
Piena šokolāde — 80 g (var izmantot šokolādes tāfelīti, vienkārši salauziet vai sarīvējiet)

Pamēģiniet — iespējams, arī jums tā kļūs par “dežūrkūku”, pie kuras gribas atgriezties atkal un atkal. Labu apetīti!