Jūs to izlejat izlietnē, bet es ar to laistu orhidejas. Stublāji liecas zem bagātīgā ziedu svara

Orhidejām, kas ir graciozitātes un izsmalcinātības simbols, ir nepieciešama īpaša kopšana. Dažreiz tās var pārstāt ziedēt, kas to īpašniekiem sagādā vilšanos.

Pagājušajā gadā es saskāros ar šādu problēmu un atradu negaidītu risinājumu rīsu ūdenī – vienkāršā šķidrumā, ko daudzas saimnieces vienkārši izlej izlietnē.

Kāpēc rīsu ūdens ir labs orhidejām

Rīsu ūdens ir bagāts ar labvēlīgām vielām, kas nepieciešamas veselīgai augu augšanai un ziedēšanai. Tas satur: B grupas vitamīnus – uzlabo auga vispārējo labsajūtu. Kālijs un magnijs – veicina aktīvu sakņu attīstību. Ogļhidrāti (ciete) – baro augsnes mikroorganismus, kas palīdz saknēm labāk uzņemt barības vielas.

Šiem katliņiem ir jau 20 gadu, bet, pateicoties 2 metodēm, tie izskatās kā jauni

Kā pareizi izmantot rīsu ūdeni

Rīsu ūdens ir piemērots ne tikai orhidejām, bet arī lielākajai daļai istabas augu. Izņēmums ir kaktusi un sukulenti, kurus labāk apsmidzināt ar šo šķidrumu.

Rīsu ūdens pagatavošana

Rīsu ūdeni vāriet uz lēnas uguns, nepievienojot sāli vai garšvielas. Rīsu ūdeni caur smalku sietu pārtecina un iegūto ūdeni ielej uzglabāšanas pudelē.

Laistīšanas biežums

Ar rīsu ūdeni orhidejas laistiet ne biežāk kā reizi trijās nedēļās. Pārējās dienās izmantojiet rūdītu ūdeni. Orhidejām pietiek ar laistīšanu reizi nedēļā.

Lasi vēl: Kā es tīru virtuves logus no taukiem un sodrējiem, nepērkot nekādus speciālus produktus: logi mirdz, bet rāmji ir sniegbalti

Kā rīsu ūdens ietekmē orhidejas

Rīsu ūdens ne tikai stimulē ziedēšanu, bet arī uzlabo vispārējo auga stāvokli: Stimulē ziedēšanu – palīdz pumpuriem kļūt blīvākiem un stiprākiem.

Santehniķis aizdedzināja sērkociņu un iemeta to tualetē, solot ļoti labu rezultātu

Stiprina sakņu sistēmu – ciete baro mikroorganismus, paātrinot sakņu augšanu. Uzlabo izskatu – lapas kļūst spožākas un ziedi sulīgāki. Rīsu ūdens ir vienkāršs un efektīvs līdzeklis orhideju kopšanai. Izmēģiniet šo dabisko metodi, un jūsu augi jums pateiksies ar bagātīgu un ilgstošu ziedēšanu.

Maiga tekstūra un izsmalcināta garša: viena no labākajām krēmzupām, kādu esmu pagaršojusi

 

Leave a Comment