Kā 50 gadu vecumā izskatīties uz 25: japāņu sieviešu noslēpumi, kurus vērts atcerēties

Japānā valda uzskats, ka ir pavisam reāli izskatīties 25 gadus vecai, kad jau esi pārkāpusi 50 gadu slieksni. Tur sievietes zina gadsimtiem senus noslēpumus, kā par sevi rūpēties, lai saglabātu skaistumu un jaunību.

Pirmkārt, šajā valstī viņas rūpīgi seko līdzi savam uzturam. Ko ikdienā ēd japānietes? Uztura pamatu veido rīsi, graudaugi, dārzeņi, augļi, pākšaugi, jūras veltes, īpaši dažādas zivis. Augļi un dārzeņi ir šķiedrvielām bagāti pārtikas produkti, kas palīdz attīrīt organismu no toksīniem. Pākšaugi satur folskābi, fosforu, cinku, kas ir ļoti noderīgi ādas un matu stāvoklim. Jūras veltes ir omega-3 taukskābju avots, kas kopumā ir ļoti noderīgas sieviešu labsajūtai.

Tajā pašā laikā japāņu virtuvē visus produktus minimāli termiski apstrādā, tāpēc tie saglabā maksimālu labumu. Sāls vietā japānietes izmanto sojas mērci un augu eļļu.

Japānietes labi zina, ka bez laba miega var aizmirst par skaistu izskatu un jaunu ādu. Tāpēc viņas ļoti nopietni izturas pret nakts atpūtu. Japānietes agri dodas gulēt, vismaz lielākā daļa no viņām jau saldi guļ līdz plkst. 23.00.

Tomēr izrādās, ka ar to vien nepietiek, jo jāguļ arī pareizā pozā – uz muguras. Tad uz sejas un krūtīm neveidojas krokojumi un krokas. Lai miegā netīšām neapgrieztos uz vēdera, viņas izmanto īpašas nakts maskas un uzklāj pačus zem acīm.

Japāņu filozofija vēsta, ka cilvēks savu ķermeni ir saņēmis īslaicīgai lietošanai, tāpēc par to jārūpējas pēc iespējas rūpīgāk. Sievietes šajā valstī īpašu uzmanību pievērš ādas attīrīšanai. No rīta un vakarā viņas veic daudzpakāpju procedūru, uz sejas un ķermeņa uzklājot visus līdzekļus, kas saglabā ādas mitrumu.

Bieži vien līdzekļu uzklāšanu papildina viegla masāža. Šajā gadījumā procedūru veic tikai ar siltām rokām, un visi kosmētikas līdzekļi arī tiek iepriekš uzsildīti plaukstās.

Vēl viens ārkārtīgi svarīgs punkts japāņu sieviešu kopšanā ir vienas līnijas līdzekļu izmantošana. Ienesīgus līdzekļus japāņu ražotāji ražo tā, lai katra nākamā sastāvdaļa pastiprina iepriekšējās iedarbību. Un sievietes arī cenšas nelietot pārāk daudz līdzekļu, lai nepārslogotu ādu.

Lasi vēl: Kāpēc ievietot gurķi puķu podā, bet kafijas biezumus drēbju skapī: 4 triki saimniecēm, kā lieliski izmantot svaigus gurķus un kafiju

Japānietes nekad neiet solārijos, kā arī cenšas izvairīties no saules stariem jebkurā gadalaikā. Pat lietus laikā viņas uzklāj pamatīgu SPF aizsardzību, un skaidrās dienās viņas paņem lietussargus, lai pasargātu sevi no saules. Japānietes uzskata, ka UV stari izraisa priekšlaicīgu novecošanos, pigmentācijas traucējumus un iznīcina kolagēnu un elastīnu, kas atbild par ādas mitrināšanu, elastību un izturību.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Japānietes arī zina, kā “saglabāt seju”. Šāda savaldība un emociju trūkums ir ieaudzināts jau no bērnības, tāpēc ar vecumu japānietes var izvairīties no liekām sejas izteiksmju līnijām. Viņām uz sejas gandrīz nekad nerodas “smiekla” krunciņas pie acu vai lūpu kaktiņiem.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment