Ekspertu viedoklis un svarīgi ierobežojumi
Vienlaikus pārtikas drošības speciālisti, tostarp arī eksperti, uzsver vairākus būtiskus aspektus un ierobežojumus, kas jāņem vērā, izmantojot aukstās sterilizācijas metodi:
Aukstā metode nav ieteicama saldu produktu konservēšanai, piemēram, kompotiem, ievārījumiem vai džemiem. Pastāv risks, ka etiķa vai spirta atlikušais aromāts vai garša var nonākt gatavajā produktā un sabojāt tā garšas īpašības.
Metāla vāciņi, ar kuriem burkas tiks aizvērti, obligāti jāapstrādā termiski — tos nepieciešams novārīt. Aukstā sterilizācija vākiem nav efektīva.
Ieteicams burkas sterilizēt tieši pirms to piepildīšanas ar konserviem. Etiķa vai spirta iztvaikošana var nedaudz atdzesēt trauku, kas tiek uzskatīts par papildu priekšrocību.
Pirms jebkāda veida sterilizācijas burkas rūpīgi jāpārbauda, vai nav plaisu vai bojājumu, kā arī tās jānomazgā ar sodu vai ziepēm un pilnībā jāizžāvē.
Lasi vēl: Laistu gurķus jūlijā tikai reizi 5 dienās – pat karstumā, bet raža sanāk 18–19 kg no 1 m²: vecmāmiņas metode, kas strādā lieliski
Šo nosacījumu ievērošana palīdzēs izmantot auksto sterilizāciju droši un efektīvi, izvairoties no iespējamām kļūdām konservēšanas procesā.