Ekspertu viedoklis un svarīgi ierobežojumi
Vienlaikus pārtikas drošības speciālisti, tostarp arī eksperti, uzsver vairākus būtiskus aspektus un ierobežojumus, kas jāņem vērā, izmantojot aukstās sterilizācijas metodi:
Aukstā metode nav ieteicama saldu produktu konservēšanai, piemēram, kompotiem, ievārījumiem vai džemiem. Pastāv risks, ka etiķa vai spirta atlikušais aromāts vai garša var nonākt gatavajā produktā un sabojāt tā garšas īpašības.
Metāla vāciņi, ar kuriem burkas tiks aizvērti, obligāti jāapstrādā termiski — tos nepieciešams novārīt. Aukstā sterilizācija vākiem nav efektīva.
Ieteicams burkas sterilizēt tieši pirms to piepildīšanas ar konserviem. Etiķa vai spirta iztvaikošana var nedaudz atdzesēt trauku, kas tiek uzskatīts par papildu priekšrocību.
Pirms jebkāda veida sterilizācijas burkas rūpīgi jāpārbauda, vai nav plaisu vai bojājumu, kā arī tās jānomazgā ar sodu vai ziepēm un pilnībā jāizžāvē.
Lasi vēl: Laistu gurķus jūlijā tikai reizi 5 dienās – pat karstumā, bet raža sanāk 18–19 kg no 1 m²: vecmāmiņas metode, kas strādā lieliski
Šo nosacījumu ievērošana palīdzēs izmantot auksto sterilizāciju droši un efektīvi, izvairoties no iespējamām kļūdām konservēšanas procesā.
Tevi noteikti interesēs
- Bekons būs īpaši kraukšķīgs un nesaritināsies, ja to pagatavosi ar vienu vienkāršu sastāvdaļu
- Diena ar pozitīvu enerģiju: kurām četrām zodiaka zīmēm 19. novembrī varētu īpaši paveikties
- Turīgs tēvs nolēma meitu vest pie prāta un aizsūtīja viņu strādāt par ārsti dziļā Latvijas ciematā. Kad viņš uzzināja, kā viņai tur klājas, viņš nolēma palikt!
- Kāpēc patiesībā karoti krūzē atstāt nav ieteicams: atklāju, ko par to saka speciālisti
- Pusi kotlešu mēs apēdam jau no pannas – izmantoju vienu maziņu triku, kas nodrošina, ka tās vienmēr man sanāk sulīgas
- Pat ziemā manas pelargonijas krāšņi zied: dalos ar 5 vienkāršiem un pārbaudītiem mēslošanas līdzekļiem








