Kā apstrādāt ērkšķogas pavasarī: trīs receptes bez “ķimikālijām”, kas darbojas

Ar ko pavasarī barot ērkšķogas

Daudzi dārzkopji uz jautājumu, ar ko pavasarī mēslot ērkšķogas (un jāņogas kopā ar tām), atbildēs – ar organiskām vielām.

Lielisks līdzeklis ērkšķogu mēslošanai ir pelni. Tos izkaisa zem krūmiem: norma 1 glāze uz 1 krūmu. Labi der arī kartupeļu mizas. Litra burka ar mizām jāaplej ar 2 litriem verdoša ūdens, pāris stundas jānotur, un tad ar šķidrumu aplaista krūmus.

Ir 3 metodes, ar kurām apstrādā ērkšķogas pavasarī.

Pelnu uzlējums – pret miltrasu

Kā pagatavot: 300-400 g pelnu pārlej ar spaini ūdens (10 litri) un ļauj ievilkties divas dienas. Tad pievieno 50 g ziepju (mājsaimniecības ziepes) lipīguma nodrošināšanai – ar šo maisījumu apsmidzina krūmus.

Sauso sinepju uzlējums – pret ugunskrupjiem un citiem “draugiem”

Kā pagatavot: 200 g sauso sinepju aplej ar spaini ūdens (10 litri) un arī atstāj divas dienas. Tad šo uzlējumu atšķaida ar ūdeni (1:5), pievieno ziepes (50 g ziepju uz katriem 10 litriem) un apstrādā krūmus.

Sīpolu miziņu uzlējums – pret laputīm

Kā pagatavot: 200 g sēnalu pārlej ar spaini (10 litri) silta ūdens un ļauj ievilkties 12 stundas. Novāra un apsmidzina augus. Labāk to darīt vakarā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment