Kā atbrīvoties no grauzējvaboles: nepieciešama augu eļļa un ūdens

Grauzējvaboles ir vaboles, kas katru silto gadalaiku apmetas dārzā un uzsāk kampaņu, lai “apgrauztu” jaunos augus. Šo kaitēkli ir grūti iznīdēt, taču ar to nav iespējams necīnīties – tas nogriež visu, kas nostājas ceļā.

Kāda ir kaitēkļa bīstamība?

Šī ir neliela (apmēram 2-3 cm) melnas krāsas vabolīte. Viņai ir liela galva un spēcīgi žokļi, ar kuriem tā faktiski un griezīgi apgrauž stādus, pumpurus un visas maigās jaunās augu daļas – bietes, saulespuķes, kukurūzu, zemenes, jāņogas, upenes, vīnogas un citas.

Vabole to nedara apzināti – viņai vienkārši vajag pabarot savus nākamos bērnus, tāpēc visas garšīgākās lietas viņš ievelk alā, kur atrodas kāpuri. Taču šādā veidā vabole ļoti kaitē dārzam un laukiem.

Kā cīnīties ar kaitēkli

Tāpat kā ar jebkuru citu kaitēkli, arī ar grauzējvaboli var cīnīties, izmantojot “ķīmiju” vai tautas metodes. Dārzu īpašnieki visbiežāk izvēlas pēdējo: tā ir drošāka kultūraugiem.

Lasi vēl: Vai jūs varat dzert uzlejamo tēju nākamajā dienā: atbilde, kas jūs pārsteigs

Kā ar tautas metodēm atbrīvoties no grauzējvaboles

Var izveidot šķērsli kaitēkļu ceļā – izrakt grāvi pa zemes gabala perimetru (20-25 cm dziļu) un iebērt tajā ar insekticīdiem apstrādātus apstādījumus.

Ar rokām savākt vaboles uz zemes gabala un iznīcināt tās.

Atrodiet un izrakājiet vaboļu kāpuru alas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Vaboles var izvilināt arī šādi: sajauc ūdeni un saulespuķu eļļu (1 glāze eļļas uz 10 litriem ūdens) un ielej šo maisījumu vaboļu uzturēšanās vietās.  Eļļa bloķēs vabolēm skābekli, un tās sāks rāpties ārā no savām bedrēm, atliek tikai tās savākt.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment