Mušas ir zināmas ar savu ātru lidošanu un spēju manevrēt gaisā. Lielākā daļa mušu barojas ar šķidrumiem, piemēram, ziedputekšņiem un nektāru, bet dažas sugas ir arī asinssūcējas, un tās var radīt neērtības cilvēkiem un dzīvniekiem.
Daudzas mušas ir pazīstamas arī ar savu attīstības ciklu. Piemēram, parastās mājas mušas olām bieži ir jāveidojas kārās vai izkārnījumos.
Pēc olas attīstības veidojas kāpuri, kas pārtiek no organiskiem materiāliem, piemēram, pārtikas atliekām vai sabrukšanas produktiem. Pēc tam kāpuri pārvēršas par pupām, un no tām beidzot izdīgst jaunas mušas.
Lasi arī: Latvijā pieaudzis vilku skaits. Kā rīkoties, ja, sēņojot vai ogojot, mežā sastopi vilku
Mušas, diemžēl, ir arī pazīstamas ar to, ka tās var būt potenciāli veselībai kaitīgas. Tās var izplatīt dažādas slimības, piemēram, salmonelozi vai tifusu. Tādēļ ir svarīgi uzturēt tīrību un novērst mušu uzkrāšanos, jo īpaši pārtikas gatavošanas un uzglabāšanas vietās.
Ar karstā laika iestāšanos, mušas sāk aktīvi parādīties mājās un dzīvokļos. Tāpēc daudzi cilvēki meklē efektīvu veidu, kā atbrīvoties no kaitinošiem kukaiņiem.
Lai gan ir pieejami daudzi komerciāli tīrīšanas līdzekļi un aerosoli, daudzi no tiem satur kaitīgas ķīmiskas vielas, kas var nelabvēlīgi ietekmēt cilvēku veselību.
Tomēr ir arī citas, drošākas un efektīvākas metodes, kā mājas apstākļos cīnīties ar mušām.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Uzņēmējs atmasko shēmu, kā no Latvijas budžeta un valsts iedzīvotājiem tiek izkrāpti desmitiem miljoni eiro
- Kaimiņiene (75) no Ziepniekkalna palūdza man apliet puķes dzīvoklī, kad es pamanīju kas stāv uz galda – vairs nesveicinos ar viņu
- Kā es uzglabāju kartupeļus dzīvoklī pat aprīlī, kā no pagraba: tie nesadīgst, nepūst, un neviena bojāta kartupeļa
- Vīrs uzstāja ņemt līdzi vīramāti mūsu atvaļinājumā uz Turciju, bet man nācās pieņemt lēmumu, kuru šodien uzskatu par vispareizāko
- Piparkūku torte bez cepšanas — ļoti vienkāršs un maigs deserts, kas vienmēr pazūd no galda acumirklī
- Es padaru auzu putru daudz krēmīgāku un garšām bagātīgāku, tai pievienojot vienu vienkāršu sastāvdaļu — ne ūdeni








