Kā atbrīvoties no sīpolu un burkānu mušām: pieredzējuši dārzkopji nosauca pārbaudītas metodes

Cīņā pret kaitēkļiem ir labi visi līdzekļi, kas var dot rezultātus un nerada kaitīgu ietekmi uz vietni. Tāpēc vienmēr ir jāatjauno personīgā kaitēkļu apkarošanas metožu krājkasīte.

Lai atbrīvotos no sīpolu un burkānu mušām, pieredzējuši dārzkopji izmanto vairākas pārbaudītas metodes, kas apvieno profilaktiskus pasākumus, bioloģiskās metodes un dabiskus līdzekļus.

Maini augšanas vietas

Audzēt sīpolus un burkānus vienā un tajā pašā vietā nav vēlams. Mainot to stādījuma vietas, tu samazini risku, ka mušas atradīs augus.

Blīva stādīšana

Burkānus un sīpolus var stādīt tuvu viens otram, jo sīpolu smarža atbaida burkānu mušas, un burkānu smarža — sīpolu mušas.

Augu pārsegšana ar agroplēvi

Uzreiz pēc stādīšanas pārklāj dobes ar agroplēvi vai smalku sietu, kas neļauj mušu mātītēm dēt olas uz augiem. Plēve jāuztur līdz augi izaug pietiekami lieli.

Vienkārši apkaisiet zemes gabalu ar pelniem

Lai atbrīvotos no iepriekš minētajiem kaitēkļiem, ir vērts patstāvīgi sagatavot svaigus pelnus. Pēc tam, kad esat pagatavojuši līdzekli, tas ir jāpārsijā. Pēc tam ar sagatavoto pulveri sākam apputeksnēt stādījumus, kā arī dobes starp rindām. Šī metode ir ļoti noderīga dārzam.

Pelnu šķīdums

Šo līdzekli var izmantot arī šķidrā veidā. Lai to izdarītu, uz desmit litriem karsta ūdens jāņem vismaz trīs tasītes pelnu. Sastāvu sajauc un notur 24 stundas. Pēc tam līdzekli filtrējiet un, neatšķaidot, sāciet apsmidzināt augus. Tas ne tikai pasargās dārzeņus no kaitēkļiem, bet arī kopumā palīdzēs uzlabot to labsajūtu.

Sāls šķīdums

Izmanto sāls šķīdumu (200 g sāls uz 10 litriem ūdens), lai aplaistītu sīpolus, kad tie izaug līdz apmēram 5 cm. Procedūru atkārto 2-3 nedēļu intervālos.

Lasi vēl: Nekad neizmetiet nopļauto zāli: lūk, kā tā palīdz dārzeņu un augļu dārzam

Citi padomi

Mulčē ar skujām, kūdru, sasmalcinātām adatām vai citu organisko materiālu, lai radītu fizisku barjeru mušu piekļuvei.

Piesaisti dārzā putnus, kuri barojas ar kukaiņiem. Uzstādi putnu būrus vai uzliec putnu barotavas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Nodrošini apstākļus, kas piesaista plēsīgos kukaiņus, piemēram, mārītes, kuras ēd mušu olas un kāpurus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment