Kā atbrīvoties no skudrām savā dzīvesvietā? Viņas pašas aizbēgs no šo divu augu klātbūtnes. Pārbaudīta metode!

Skudras bieži veido savus pūžņus un var sabojāt zālienu, puķu dobēs un dārzeņu dobēs. Tikt vaļā no šiem kaitēkļiem ir ārkārtīgi sarežģīts uzdevums. Esmu gatavs dalīties savā pieredzē par skudru likvidēšanu.

Man ir liela zemes platība, apmēram hektārs, tāpēc ķīmisko līdzekļu izmantošana pret skudrām izmaksā dārgi. Es meklēju un izmantoju dažādas kaitēkļu apkarošanas metodes, kas neprasa finansiāli lielus ieguldījumus.

 

1. Veids: Asie pipari

 

Es cīnījos ar skudrām, izmantojot maltus asos piparus. Pati audzēju šos piparus, žāvēju augļus un pēc tam, izmantojot kafijas dzirnaviņas, sasmalcināju tos pulverī.

Ir svarīgi atzīmēt, ka piparu malšana nav tik vienkārša, jo kodīgie “putekļi” var nokļūt acīs un elpošanas ceļos. Tāpēc pirms malšanas ir svarīgi uzvilkt īpašas aizsargbrilles, respiratoru vai marles saitīti.

Bet maltu piparu izmantošana ir ļoti vienkārša un ērta.

 

Pulveri var izklāt tieši uz skudru pūžņiem vai izkaisīt to starp rindām un pa dobju perimetru.

 

 

 

Jūs varat sagatavot ekstraktu no pipariem, lai apkarotu kaitēkļus, kas pēc tam tiek izmantoti augu vai skudru pūžņu apsmidzināšanai. Turklāt šis ekstrakts ir efektīvs ne tikai pret skudrām, bet arī pret kāpuriem un citiem kaitēkļiem.

 

Lai pagatavotu novārījumu, jums būs nepieciešami 50 grami maltu piparu un 1 litrs ūdens. Ielieciet piparus ūdenī un vāriet pusstundu. Pēc tam atstājiet novārījumu ievilkties apmēram dienu. Pirms lietošanas šķīdumu atšķaida ar ūdeni attiecībā 1:10. Izmantojiet šo šķīdumu dārzeņu, krūmu un dekoratīvo augu apstrādei. Nav jāuztraucas, ka šāda apstrāde ietekmēs ogu vai augļu garšu, jo piparus ātri noskalo lietus.

 

Šajā gadījumā ir svarīgi neļaut mājdzīvniekiem nokļūt vietā, kur notiek apstrāde ar piparu šķīdumu, un ir ieteicams, lai bērni paliek mājās. Tāpat ir jālieto individuālās aizsardzības līdzekļi, piemēram, speciālas brilles un respirators.

Lasi vēl: Salāti “ātrie”! Ar šo burvīgo recepti padalījās kāda lasītāja un tie izrādijās vienreizēji

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Šis ir dabīgs un videi draudzīgs produkts, kas ir drošs gan cilvēkiem, gan augiem.

 

 

 

Par otro veidu ka atbrīvoties no skudrām – lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment