Kā atjaunot panīkušu dracēnu

Ja vēlaties pavairot dracēnas, ļoti uzmanīgi nogrieziet galotnes. Ja spraudeņi no virsotnēm nav ļoti izliekti, tos var iestādīt ūdenī, lai parādītos saknes. Pēc dažām dienām pamanīsiet, ka tie atbrīvos pirmās saknes, un tad tos varēs stādīt zemē. Augsnei iepriekš jāpievieno sakņu veidošanos stimulējoši līdzekļi. Protams, ir iespējams to nepievienot, bet arī sakņu augšana būs ilga.  Lai spraudeņiem būtu ļoti ērti augt, pārklājiet tos ar maisiņu.

Nākamajā posmā ir nepieciešams nogriezt dracēnas stumbrus. Uz griezumiem uzkaisiet kokogles. Ja vēlaties, lai dracēna pēc griešanas ilgi saglabātu pievilcīgu izskatu, stumbri jānogriež pēc iespējas zemāk. Starp citu, katru stumbru var atstāt dažāda garuma. Vienu mazāku, otru lielāku.

Lasi: Dziedniecisks līdzeklis, kas noņems visas sāpes kājās

No nogriezto stumbru galotnēm parādīsies svaigi dzinumi. Kad augs sāks augt, stumbru dažādie garumi liks lapu plūksnām atrasties dažādos līmeņos, kas izskatās daudz pievilcīgāk, ja tās būtu vienādas.

Kad stumbri būs iesakņojušies, apmēram pēc 1 mēneša sāks parādīties jauni dzinumi. Sākumā tie augs no sāniem, bet neuztraucieties, nedaudz vēlāk tie sāks augt uz augšu, kā tiem vajadzētu. Tagad jūs zināt, kā neļaut dracēnai augt, un jūs vienmēr varēsiet to saglabāt dekoratīvu. Vissvarīgākais, neaizmirstiet regulāri veikt apgriešanu.

Kā pavairot dracēnu pēc apgriešanas

Pārlūkojiet visas stublāju paliekas pēc atzarošanas. Pavairošanai piemēroti būs tikai tie, kuru forma ir blīva un elastīga. Pārējos var izmest. Izvēlētos stublājus sagriež 6-7 cm garās daļās, griezumi jāveic stingri gar lapu rētām. Izmantojot šo pavairošanas veidu, spraudeņus iestrādā mitrā substrātā apmēram 3-4 cm dziļumā. Vislabāk iesakņot spraudeņus smiltīs, perlītā. Protams, to var darīt arī parastā augsnē, tikai virsū pārkaisiet smiltis.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment