Kā ātri pagatavot gardu mīklu panēšanai, ko novērtēs pat pieredzējuši šefpavāri – noslēpumi un viltībiņas

Droši vien ne reizi vien esat gatavojuši zivis, gaļu vai dārzeņus mīklā, taču rezultāts ne vienmēr atbildis cerētajam.

Lai turpmāk ēdieni izdotos izcili, iepazīstināsim ar dažādiem mīklas veidiem un dalīsimies ar noderīgiem padomiem tās pagatavošanā.

Izvēlieties pareizās sastāvdaļas

Kviešu milti ir klasiskā izvēle, taču var pievienot arī kukurūzas vai rīsu miltus. Kukurūzas milti piešķir kraukšķīgumu, savukārt rīsu milti nodrošina vieglāku, gaisīgāku tekstūru.

Kartupeļu vai kukurūzas ciete ir lielisks papildinājums, jo tā piešķir panējumam īpaši kraukšķīgu tekstūru. Pievienojiet sāli, piparus, ķiploku pulveri, papriku vai citas iecienītas garšvielas, lai mīkla būtu aromātiska un garšīga.

Viendabīga mīkla

Ir svarīgi, lai mīkla būtu pēc iespējas viendabīgāka, tāpēc visas sastāvdaļas ir rūpīgi jāsamaisa. Ja pievieno olas, saputo atsevišķi dzeltenumu un baltumu. Pēdējo ievietojiet mīklā pēdējo un pēc tam nolieciet trauku ar mīklu aukstā ūdens bļodā.

Lai mīkla droši noturētos un nenopilētu no ēdiena, pirms gatavošanas novietojiet gabaliņus uz griešanas dēļa vai galda, kas pārklāts ar pārtikas plēvi, un viegli apkaisa ar cieti vai miltiem.

Ja vēlaties, lai garoza būtu mazāk taukaina un maigāka un gaisīgāka, parastā ūdens vietā izmantojiet gāzēto ūdeni. Un, lai izveidotu kraukšķīgu, zeltainas krāsas garozu, jums būs nepieciešams alus, konjaks, degvīns utt. Lūdzu, ņemiet vērā, ka šķidrumiem jābūt aukstiem, nevis istabas temperatūrā.

Aktieris Ģirts Ķesteris apbēdina savus atbalstītājus, atzīstot, ka nebija gaidījis, ka situācija kļūs tik nopietna

Pārāk mitra

Ja mīkla labi nelīp pie ēdiena, visticamāk, tā ir pārāk mitra. Lai mīkla nepilētu, noslaukiet gabalus ar papīra dvieli vai salveti. Nepalīdzēja? Pēc tam caur sietiņu apkaisa tos ar cieti.

Lai mīkla labāk sastingtu un cepšanas laikā neizžūtu, sagatavo to aptuveni pusotru stundu pirms gatavošanas sākuma – šajā laikā glutēnam būs laiks zaudēt savu elastību. Pēc tam ielieciet mīklu ledusskapī – zemā temperatūrā tā padarīs to viendabīgu un ideālu pēc konsistences.

Interesantākie padomi gan tikai sekos!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu pārējos padomus