Pārbaude
Runājot par konsekvenci. Lai to pārbaudītu, iemērciet karoti mīklā un pārbaudiet, cik vienmērīgi tā pārklāj ierīci. Ja nav redzama karotes virsma, tad viss kārtībā.
Ja eļļa ir labi uzkarsēta (160–200 °C), mīkla labi sacietēs un saglabās savu formu. Izmantojiet šādu metodi: ielieciet nedaudz mīklas pannā ar sviestu. Ja tas uzreiz sacietē, varat sākt gatavot.
Izmantojiet atdzesētu gāzētu ūdeni vai alu
Gāzētais ūdens vai alus palīdz radīt vieglāku, burbuļojošu mīklu, kas cepoties kļūst gaisīga un kraukšķīga. Auksts šķidrums arī palēnina lipekļa veidošanos, padarot mīklu vieglāku. Pievienojiet ūdeni vai alu pamazām, līdz mīklai ir krējuma konsistence, lai tā labi aptver zivis, bet nav par biezu.
Aukstā mīkla un zivs
Labākais rezultāts būs, ja mīklu pirms cepšanas atdzesēsiet ledusskapī un arī zivs gabali būs auksti. Tas palīdz iegūt īpaši kraukšķīgu panējumu, jo mīkla ātrāk reaģēs ar karsto eļļu.
Tevi noteikti interesēs
- Latviešu aktieris Rūdolfs Plēpis atklāti pasaka, ko domā par to, ka bērnus uzaudzina omītes, nevis paši vecākiby Laura Tiltiņa
- Lielākie meli, kuriem arī latviešu sievietes tic pēc 60 gadu vecumaby Sandra Vīgante
- “Es 80 gados sapratu, kāpēc ir vērts dzīvot”: mūžsenas gudrības no 80+ vecumaby Rinalds Bergmanis