Pārbaude
Runājot par konsekvenci. Lai to pārbaudītu, iemērciet karoti mīklā un pārbaudiet, cik vienmērīgi tā pārklāj ierīci. Ja nav redzama karotes virsma, tad viss kārtībā.
Ja eļļa ir labi uzkarsēta (160–200 °C), mīkla labi sacietēs un saglabās savu formu. Izmantojiet šādu metodi: ielieciet nedaudz mīklas pannā ar sviestu. Ja tas uzreiz sacietē, varat sākt gatavot.
Izmantojiet atdzesētu gāzētu ūdeni vai alu
Gāzētais ūdens vai alus palīdz radīt vieglāku, burbuļojošu mīklu, kas cepoties kļūst gaisīga un kraukšķīga. Auksts šķidrums arī palēnina lipekļa veidošanos, padarot mīklu vieglāku. Pievienojiet ūdeni vai alu pamazām, līdz mīklai ir krējuma konsistence, lai tā labi aptver zivis, bet nav par biezu.
Aukstā mīkla un zivs
Labākais rezultāts būs, ja mīklu pirms cepšanas atdzesēsiet ledusskapī un arī zivs gabali būs auksti. Tas palīdz iegūt īpaši kraukšķīgu panējumu, jo mīkla ātrāk reaģēs ar karsto eļļu.
Tevi noteikti interesēs
- Garšīga, viegla un gaisīga ābolmaizīte no manas omītes recepšu klades: vajadzīgas pavisam vienkāršas sastāvdaļas
- Nolieciet šo augu uz palodzes un aizmirstiet mājās par kondensātu, mitrumu un pat pelējumu
- Jau pazuduši tūkstoši eiro: brīdina par jaunu krāpšanas shēmu Latvijā – sākumā viņi atsūta īsziņu
- Aizdzinu savu BMW uz remontu Rīgā, bet galu galā paliku bez 2000 eiro, bez pašas mašīnas un ar milzu parādu
- Sēžu savā auto Rēzeknes stāvvietā ar izslēgtu dzinēju un pēkšņi pienāk likumsargs un prasa dokumentus: stāstu kas notika
- Kāpēc daudzi pavāri pievieno miltus ceptiem kartupeļiem







