Kā bez piepūles un saudzīgi notīrīt teflona un keramikas pannas

Mūsdienas vairums saimnieču savās virtuvēs izmanto teflona vai keramikas pannas. Tās nepiedeg. Bet tajā pašā laikā tās jātīra saudzīgi, lai neveidotos skrāpējumi.

Kā notīrīt teflona pannu

Teflona pārklājums parasti pasargā pannu no netīrumiem un piedeguma, taču arī nepareiza lietošana var izraisīt piedegumu. Pannas ar teflona pārklājumu nedrīkst tīrīt ar agresīviem mazgāšanas līdzekļiem vai cietiem sūkļiem.

Lai padarītu teflona pannu uzreiz tīru, ir jāsagatavo īpašs šķīdums. Lai to izdarītu, ielej lielākā grāpī 3 litrus silta ūdens, pievieno 3 ēdamkarotes dzeramās sodas un 200 g mazgāšanas līdzekļa.

Iegūto šķīdumu labi samaisiet un ievietojiet tajā pannu. Šajā šķīdumā pannu karsējiet 20-30 minūtes un pēc tam ar mīkstu sūkli viegli noņemiet no pannas kvēpu atlikumus. Jūsu panna atkal spīdēs, it kā tā būtu nākusi tikko no veikala.

Kā tīrīt keramikas pannu

Laika gaitā keramiskās pannas virsma pārklājas ar tumšu netīrumu kārtu, ar kuru parastie mazgāšanas līdzekļi vairs netiek galā. Biezu kvēpu kārtu uz keramiskās pannas var notīrīt ar parastu aktivēto ogli.

Lasi vēl: Ko kurkuma deva manai vīramātei, kura to dzēra katru dienu?

Lai to izdarītu, sasmalciniet aptuveni 20 aktīvās ogles tabletes līdz pulverveida saturam. Pēc tam uz pannas jāuzlej mazgāšanas līdzeklis un virsū jāuzkaisa aktivētās ogles pulveris. Atstājiet pannu šādā stāvoklī apmēram uz vienu stundu un pēc tam viegli noņemiet visus netīrumus ar mīksta sūkļa palīdzību. Pēc tam pannu izskalojiet un noslaukiet, lai tā būtu sausa.

Arī medicīniskais spirts ir labs veids, kā tīrīt keramikas pannu. Vienkārši iemērciet lupatiņu spirta šķīdumā un uzlieciet to uz netīrās pannas. Atstājiet pannu šādā stāvoklī uz 20 minūtēm. Pēc tam noskalojiet pannu ar mazgāšanas līdzekli. Jūs būsiet pārsteigti, bet pannas virsma atkal būs spīdīga.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment