Kā dzīvot sievietei pēc 50, ja viņai nav vīra vai dzīvesdrauga? Stāsta eksperte

 

Vēlos atbildēt uz jautājumu, ko man kā psiholoģei bieži uzdod daudzas sievietes: “Kā dzīvot, ja man nav vīra un esmu viena?”

Izklāstīšu atbildi uz šo jautājumu pa punktiem, lai visiem būtu saprotamāk.

1.  Kad sievietei ir 40, viņa joprojām cer satikt vīrieti, ar kuru kopā pavadīt vecumdienas.

Ja viņa ir vecāka, tad vēl ir cerība un, visticamāk, arī saglabāsies. Es uzskatu, ka labāk ir vismaz kaut nedaudz cerēt uz gaišu nākotni, nekā tad, ja cerību vispār nav.

Pazīstu dāmas 50+, kurām izdevies satikt vīrieti. Protams, tas, iespējams, nav variants uz visu atlikušo dzīvi, bet visam ir tiesības pastāvēt. Kaut vai, lai uz doto brīdi nejustos kā apdalīta sieviete.

Lasi arī: Nesabojā savu neticamo veiksmi, kas tuvojas straujiem soļiem: eksperti nosauc 3 Zvaigžņu zīmes, kam tuvākajās dienās jābūt ļoti uzmanīgām

2.Ja sieviete 50 gados ir viena, viņa var nesaprast savu laimi.

Tev ne par vienu nav jārūpējas. Galu galā vīrietis šajā vecumā dažkārt var kļūt neciešams. Nav jāsamierinās ar viņa trūkumiem, kas ar vecumu kļūst tikai izteiktāki.

 

 

3. Var un vajag dzīvot sev. Nevis sēdēt un žēlot sevi, ka nav vīra, ko man darīt, es esmu nepilnvērtīga sieviete.

Nez kāpēc mēs joprojām uzskatām – ja sieviete neatrod vīrieti (ceļā no darba uz mājām), tad ar viņu kaut kas nav kārtībā. Bet varbūt, gluži pretēji, viņa ir pilnvērtīga. Sieviete nav puse no kāda, viņa ir vesels, pašpietiekams cilvēks.

Tāpēc tu vari pilnvērtīgi dzīvot bez laulātā un darīt sekojošas lietas:

baudīt katru dienu;
pamostoties no rīta, pateikties Dievam par jaunu dienu vai vienkārši justies laimīga;
nodarboties ar pašattīstību;
gatavot savus iecienītākos ēdienus;
nopelnīto naudu tērēt tikai sev, nedomājot, ka kāds nesapratīs, kāpēc iegādājies tik dārgu apakšveļu, vai arī iekrāt ceļojumam;
dzīvot savam priekam.

Pēc 50 sieviete var mierīgi dzīvot bez vīrieša. Un nekoncentrējies uz to, ka, ja esi viena, tad dzīve nav izdevusies. Dzīve nedrīkst būt atkarīga no tā, vai kāds ir blakus. Tā ir ļoti nepareiza attieksme. Tieši tā es uzskatu.

Bet kā domā tu – vai sievietei pēc 50 par katru cenu nepieciešams partneris, lai justos pilnvērtīga? Priecāsimies, ja padalīsies viedoklī/pieredzē raksta komentāros!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment