Kā es gatavoju savu “slinko” ābolu plātsmaizi – visu samaisu un hop uz cepešpannas. Pildījums daudz, mīklas maz

Šo plātsmaizi ļoti novērtēju tās vienkāršības un ātrās pagatavošanas dēļ. Visu sastāvdaļas vienkārši samaisa un izklāj uz cepešpannas – pat forma nav nepieciešama. Galvenais ir sākumā kārtīgi saputot olas, un pēc tam viss notiek ļoti ātri un viegli.

Šis ir mans iecienītais “slinkais” ābolu pīrāgs, kas lieliski der steidzīgām dienām – daudz pildījuma un maz mīklas.

Visi sastāvdaļu daudzumi ir norādīti raksta noslēgumā.

Lūk, kā šo plātsmaizi pagatavot:

Paņemam istabas temperatūras olas, pievienojam nedaudz sāls un saputojam līdz gaisīgām, baltām putām. To var izdarīt ar putojamo slotiņu vai mikseri. Protams, ar mikseri tas būs daudz ātrāk un vienkāršāk – aptuveni 1,5 minūtes. Ar putojamo slotiņu tas aizņems apmēram trīs līdz četras reizes ilgāk.

Pievienojam parasto un vaniļas cukuru, pēc tam atkal saputojam, līdz cukura graudiņi ir pilnībā izšķīduši. Arī šeit ātrāk būs izmantot mikseri – tas aizņems vēl aptuveni 1 minūti.

Ielejam izkausētu, bet ne karstu sviestu un atkal saputojam. Šajā posmā var izmantot arī parastu putojamo slotiņu. Putojam tikai līdz viendabīgai konsistencei.

Atsevišķā traukā sajaucam miltus ar cepamo pulveri. Izsijājam miltus maisījumā divās daļās, katru reizi rūpīgi samaisot ar putojamo slotiņu līdz viendabīgai konsistencei. Tas ir ātri un vienkārši – katru reizi aptuveni 30 sekundes.

Tālāk seko ļoti svarīgs solis!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk