Kā es marinēju šašliku, lai tas būtu mīksts un sulīgs – jau pēc 40 minūtēm varu cept

Man šī marināde tiešām patīk, jo gaļa cepšanai ir gatava diezgan ātri, un, ja to samarinē, var mierīgi glabāt ledusskapī trīs dienas.

Šī recepte ir diezgan vienkārša un nav vajadzīgas nekādas sarežģītas sastāvdaļas kā etiķis, majonēze vai vīns. Tev vienkārši vajadzēs dažas labas garšvielas un nerafinētu saulespuķu eļļu.

Kas attiecas uz garšvielām, tev būs vajadzīgi melnie pipari un koriandrs, un papildus vēl malti melnie pipari, lai piešķirtu asumu. Koriandru un piparus vislabāk sasmalcināt, bet ne pārāk smalki – ideāli, ja to izdara ar piestu, lai saglabātu vairāk aromāta.

Tagad ņem emaljētu katlu, ielej 200 ml eļļas un pieber savas garšvielas. Pievieno arī kaltētu kinzu un estragonu, kas piešķirs papildus garšu. Sāli pievieno pēc garšas – tas ir atkarīgs no tā, cik daudz gaļas tu plāno gatavot. Viss labi samaisa, ļaujot eļļai nedaudz pastāvēt, lai garšas sajauktos.

Bet tas ir tikai sākums, turpināsim ar nākamo soli.

Uz pusotru kilogramu gaļas tev vajadzēs apmēram puskilogramu sīpolu – noteikti ne mazāk, jo tie dos nepieciešamo garšu.

Sagriez sīpolus 4 vai 6 daļās, atkarībā no tā, cik lieli tie ir. Vienu sīpolu vajadzēs smalki sakapāt un samaisīt ar mazumiņu sāls. Tas palīdzēs izvilkt no sīpola šķidrumu un piešķirs tam labāku garšu, kad sajauksies ar gaļu.

Sīpolus sagriež un liek katlā, kur jau ir eļļa ar garšvielām, pēc tam visu kārtīgi samaisa.

Šašliks būs visgardākais, ja izvēlēsies cūkgaļas kakla karbonādi.

Gaļu griez lielākos gabalos – tad šašliks būs sulīgāks.

Sagriezto šašliku lieciet marinādē un ar rokām labi samaisiet.

Sīpolus, kas pēc maisīšanas palikuši virspusē, apgrieziet ar griezto pusi uz leju un cieši piespiediet pie gaļas.

Ja šašliks nav paredzēts tūlītējai cepšanai, virspusi var pārliet ar eļļu, lai gaļa būtu pilnībā nosegta.

Labu apetīti! Noteikti būs gardi!