Kā es mazgāju veļasmašīnā neietilpstošu pledu, nenesot uz ķīmisko tīrītavu vai veļas mazgātavu

Mana veļasmašīna vienā reizē var izmazgāt 6 kilogramus veļas, bet viens no maniem lielajiem plediem neietilpt tvertnē, tāpēc man tas jāmazgā ar rokām.

Ūdenī iemērkts pleds sver diezgan daudz, taču esmu izstrādājusi metodi, kas padara to tīru, bet es nesamoku muguru svara dēļ.

Vispirms vannu piepildu ar siltu ūdeni un tajā izšķīdinu šķidru veļas mazgāšanas līdzekli. Ūdenim pievienoju arī trauku mazgāšanas līdzekli, lai panāktu labāku efektu.

Iegremdēju pledu ūdenī un atstāju dažas minūtes, lai šķidrums labi iesūktos.

Kad audums ir kārtīgi izmircis, pievienoju vēl nedaudz ūdens, lai tas nosegtu pledu. Šādi mērcēju pledu aptuveni pusotru stundu.

Pēc tam pati kāpju iekšā vannā un pamatīgi izmīcu pledu ar kājām, jo ar rokām tik lielu mantu izmazgāt vienkārši nav iespējams.

Neizņemot smago pledu, izvelku vannas aizbāzni, ļaujot ūdenim un netīrumiem ieplūst kanalizācijā. Atkal ieslēdzu silto ūdeni un vēlreiz ar kājām izmīcu audumu.

Pēdējo reizi nomainu ūdeni un ieleju tajā nedaudz veļas mīkstinātāja. Atstāju pledu iemērktu vēl aptuveni ceturtdaļu stundas.

Pēc tam izņemu vannas aizbāzni un atstāju visu uz vairākām stundām, lai ūdens pēc iespējas vairāk notecētu. Pēc zināma laika pakaru pledu uz slotas roktura, kuru var atbalstīt uz vannas bortiņiem.

Nakts laikā ūdens pilnībā notek, un pleds paliek tikai nedaudz mitrs, tāpēc to var pārvietot uz balkona, lai tas pilnībā izžūtu.

Ja pēc mazgāšanas pleds tiks glabāts skapī, iesaku ietīt tajā sausu ziepju gabaliņu ar patīkamu smaržu.

Lūk, kāda vienkārša un efektīva sadzīves viltībiņa! Priecāsimies, ja tev noderēs!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment