Kā es samazināju degvielas patēriņu no 9 līdz 6,5 litriem uz 100 kilometriem. Silti iesaku visiem šoferīšiem!

Optimālais braukšanas ātrums mazlitrāžas automobilim ir no 80-100 km/h. Lielāks ātrums noved pie strauja degvielas patēriņa pieauguma.

Pirms došanās ceļā ieteicams pārbaudīt spiedienu riepās; vēlams, lai tās būtu atdzisušas. Atiestati spiediena rādījumus uz rūpnīcas parametriem un pārbaudi ar manometru.

Braukšanas laikā riepu spiediens paaugstināsies, tāpēc šis punkts ir svarīgs optimālam degvielas patēriņam bez papildu slodzes uz riepām un balstiekārtu.

Es cenšos braukt aiz kravas automašīnām, kas sniedz aptuveni 20% ietaupījumu. Lieta tāda, ka smagā automobiļa virsbūves aerodinamiskais efekts rada pārsteidzošu “maisu”, kurā ietilpst vieglā automašīna.

Tas ir ne tikai ekonomiski degvielas patēriņa ziņā, bet arī droši, ja braukšanas laikā starp spēkratiem tiek ievērota atbilstoša distance.

Neparasta izmaksu taupīšanas metode ir salaidumu blīvēšana automašīnas priekšpusē, izmantojot krāsotāju lentu. Pētījumi liecina, ka šāds risinājums var samazināt degvielas patēriņu par 5-7%.

Turklāt izrādījās, ka pat nedaudz atvērti logi, braucot lielā ātrumā, ievērojami palielina degvielas patēriņu. Savukārt gaisa kondicionēšana patēriņu tikpat kā neietekmē. Izdevīgāk ir traukties pa šoseju, ja automašīnas logi ir aizvērti.

Lasi vēl: Ļoti vienkāršs veids, kā atbrīvoties no mitruma pagrabā. Nenāksies ne pārtaisīt, ne nosiltināt

Varbūt arī tev ir kāds vai vairāki knifiņi, kā samazini degvielas patēriņu? Priecāsimies par taviem komentāriem un teiksim paldies, ja padalīsies ar šo informāciju sociālajos tīklos!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment