Vai drīkst ledusskapī likt silta ēdiena atlikumu. Atbilde pārsteigs ikvienu

Daudzi no mums jautā, vai drīkst likt ledusskapī karstā ēdiena pārpalikumus, vai tas nekaitēs ierīcei? Uz šo jautājumu atbild sniedz uztura speciāliste, blogere un TikTok zvaigzne Madame Sweet.

Kas jums jāzina

“Mana vecmamma vienmēr teica: “Atstājiet ēdienu ārā, ļaujiet tam atdzist pirms ievietošanas ledusskapī, citādi tajā savairosies baktērijas,” stāsta Madame Sweet.

Pēc ekspertes domām, viņas vecāmāte kļūdījās.

“Neatstājiet neapēstu ēdienu atdzist,” viņa apgalvoja, turpinot diskusiju par pareizām ēdiena atlikumu uzglabāšanas metodēm.

“Ja atstājat ēdienu ārpus ledusskapja ilgāk par divām stundām, varat to izmest atkritumos,” pauda viedokli Madame Sweet.

Viņa piebilda, ka vienīgā viltība ir uzglabāt pārpalikumus seklos traukos, jo lielākiem traukiem ledusskapī atdzist nepieciešams ilgāks laiks.

Saskaņā ar Filipīnu Nacionālās uztura padomes datiem, pārāk ilga pārpalikumu atstāšana var izraisīt pārtikas sabojāšanos, ko vairs nav iespējams lieto uzturā, jo pretējā gadījumā tiek ietekmēta cilvēku fiziskā labsajūta.

Lasi arī: Salāti “Draudzība”: ātra recepte delikātai uzkodai

Saskaņā ar ASV Pārtikas drošības departamenta datiem (USDA), ātri bojājošos pārtikas produktus jāuzglabā 40 grādu temperatūrā pēc Fārenheita vai zemākā, lai ierobežotu kaitīgo baktēriju izplatīšanos.

Attiecībā uz karstiem pārtikas produktiem USDA norādīja, ka nelielu daudzumu karstu pārtikas produktu var ievietot tieši ledusskapī vai iepriekš atdzesēt ar ledu vai aukstu ūdeni.

Lielas karstā ēdiena porcijas pirms ievietošanas ledusskapī jāsadala mazākās porcijās un jāievieto seklos traukos.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment