Kā garšīgi pagatavot pat lētākos makaronus un nekad nesalipt kopā (es dalos ar savu mazo triku)

Daudzi makaronus vāra nepareizi, pārvāra, un rezultātā makaroni sanāk lipīgi un pavisam bezgaršīgi (pat dārgos makaronus izdodas sabojāt). Zinu ļoti daudzas mājsaimnieces, kas makaronus skalo ar krāna ūdeni, lai tie nesaliptu kopā. Meitenes, kāpēc?! Es domāju, ka tas nav iespējams! Kāpēc makaronus skalot zem ūdens?

Pat lētākos makaronus gatavoju garšīgi un neko neskaloju zem ūdens! Es parasti pērku lielu iepakojumu pa 2 kg.

Jau gatavojamies!

Paņemiet lielu katlu- tas ir svarīgi! Ūdenim vajadzēja būt daudz! Atcerieties. Uzlieku uz plīts katlu ar ūdeni un uzvāru.

Tiklīdz ūdens vārās, pievienojiet sāli pēc garšas.

Noteikti pievienojiet ēdamkaroti augu eļļas bez smaržas!

Pievienoju makaronus.

Kad makaronu ūdens uzvārās, tikai tad to maisu. Tad nedaudz vēlāk sajaucu vēl vienu reizi, un viss!

Lasi vēl: Sulīgs un garšīgs pīrāgs “12 karotes”. Es gatavoju bez svariem! No pieejamajiem produktiem viss ir vienkārši.

Nav nepieciešams pastāvīgi maisīt makaronus – tas ir lieki. Tas viņus nepadarīs labākus.

Kā zināt, cik ilgi jāvāra makaroni? Parasti šī informācija ir norādīta uz iepakojuma, bet, godīgi sakot, es to nekad neskatos.

Vienkārši izmēģini makaronus! Šādām spirālēm pietiek ar 6 minūtēm Vēl viens svarīgs punkts. Es nekad negatavoju makaronus, līdz tie ir 100% gatavi, vienmēr atstāju nedaudz, lai tie nepārceptos, tikai nedaudz (neskalosim ar aukstu ūdeni, tas nedaudz izcepsies pats).

Kad makaroni izvārījušies, ūdeni notecinu caur caurduri. Starp citu, ar šo buljonu var mīcīt mīklu pīrāgiem vai maizei, kā arī pagatavot gardu mērci. Tātad, neizlejiet to.

Makaronus liku tajā pašā katlā, kurā gatavoju. Un arī brīdis ir svarīgs. Pievienoju gabaliņu sviesta, kad tas izkūst (un katls karsts un makaroni karsti), samaisu.

Galdā pasniedzam gardus un nelipīgus makaronus.

Labu apetīti! Kā jums patīk šis padoms?

Lasi vēl: Gurķu barošana ar “maizes uzlējumu”. Pēc šādas laistīšanas es novācu bagātīgu dārzeņu ražu (nožēloju, ka iepriekš to nedarīju)

Vai tu zināji?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment