Neskatoties uz to, ka Olivjē tiek uzskatīts par patiesi “tautas” ēdienu, to gatavo arī dārgos restorānos. Īpaši tad, ja tas iekļauts ēdienkartē aukstajā sezonā.
Olivjē salātos apvienoti dažādi tekstūru kontrasti – kartupeļu un burkānu maigums, gurķu kraukšķīgums un zirnīšu sulīgums. Šī tekstūru daudzveidība piešķir ēdienam interesantu struktūru, kas padara to īpaši patīkamu ēšanai.
Olivjē salātu sastāvdaļas nodrošina garšas līdzsvaru starp sāļo, skābo un saldeno. Marinētie gurķi piešķir nelielu skābumu, kas atsvaidzina majonēzes krēmīgumu, savukārt burkāni un zirnīši dod vieglu saldenumu, kas rada garšas harmoniju.
No novembra deviņu pilsētu iedzīvotājiem būs jāmaksā par apkuri vēl krietni vairāk nekā iepriekš
Tomēr salātu recepte, garša un kvalitāte ļoti atšķirsies no mājas ēdiena un izrādās, ka šefpavāri salātu gatavošanai pieiet ar īpašu rūpību un gana lielu uzmanību velta mazām detaļām, kas var būtiski izmainīt salātu garšu un konsistenci.
Pastāstīsim, kā Olivjē salātus gatavo dārgos restorānos. Šo nianšu ņemšana vērā var uzlabot arī jūsu mājās gatavoto salātu garšu.
Pavāri neizmanto desu
Profesionāls pavārs atzīmē, ka pusfabrikāts vienkārši var sabojāt populāro salātu garšu. Tāpēc desai tiek meklēts cienīgs aizstājējs. Ļoti izsmalcināts būs Olivjē, izmantojot mazsālītu lasi vai foreli. Lieliskas garšas ir salātiem ar vārītu liellopa mēli.
Konkrēta olu izmantošanas metode
Lai olivjē salāti iznāktu viegli, gaisīgi un garšīgi, pavāri ķeras pie trika. Tā vietā, lai sasmalcinātu veselas olas, viņi pievieno vairāk olu baltumu. Tāpat daudzi pavāri aizvieto vistas olas ar paipalu olām, kuras piešķir vieglāku un delikātāku garšu.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk, jo interesantākie padomi vēl sekos
Tevi noteikti interesēs
- Sniegs, apledojoši ceļi un dzestrums: meteorologs Toms Bricis nosauc dienu, kad Latvijā sāksies ziema
- “Es strādāju FixPrice jau 3 gadus”: stāstu no kurienes rodas zemās cenas un kāda ir produktu kvalitāte — viss ir daudz sarežģītāk
- Vairs nepērku šādu zivju veidu: kuru labāk atstāt veikalā un kā izvēlēties svaigu — uzzināju nejaušā sarunā ar Daugavpils kasieri
- Ciemojoties pie amerikāņu ģimenes pamanīju, ka viņiem mājās nav elektriskās tējkannas – stāstu kāpēc
- ”Ziema nebūs viegla, bet gan dramatiska”: ko gaidīt un kad ienāks pirmais aukstuma vilnis
- 4 Zodiaka zīmes līdz 2025. gada beigām gūs panākumus: beidzot pienāks tas, ko viņi gaidīja tik ilgi








