Neskatoties uz to, ka Olivjē tiek uzskatīts par patiesi “tautas” ēdienu, to gatavo arī dārgos restorānos. Īpaši tad, ja tas iekļauts ēdienkartē aukstajā sezonā.
Olivjē salātos apvienoti dažādi tekstūru kontrasti – kartupeļu un burkānu maigums, gurķu kraukšķīgums un zirnīšu sulīgums. Šī tekstūru daudzveidība piešķir ēdienam interesantu struktūru, kas padara to īpaši patīkamu ēšanai.
Olivjē salātu sastāvdaļas nodrošina garšas līdzsvaru starp sāļo, skābo un saldeno. Marinētie gurķi piešķir nelielu skābumu, kas atsvaidzina majonēzes krēmīgumu, savukārt burkāni un zirnīši dod vieglu saldenumu, kas rada garšas harmoniju.
No novembra deviņu pilsētu iedzīvotājiem būs jāmaksā par apkuri vēl krietni vairāk nekā iepriekš
Tomēr salātu recepte, garša un kvalitāte ļoti atšķirsies no mājas ēdiena un izrādās, ka šefpavāri salātu gatavošanai pieiet ar īpašu rūpību un gana lielu uzmanību velta mazām detaļām, kas var būtiski izmainīt salātu garšu un konsistenci.
Pastāstīsim, kā Olivjē salātus gatavo dārgos restorānos. Šo nianšu ņemšana vērā var uzlabot arī jūsu mājās gatavoto salātu garšu.
Pavāri neizmanto desu
Profesionāls pavārs atzīmē, ka pusfabrikāts vienkārši var sabojāt populāro salātu garšu. Tāpēc desai tiek meklēts cienīgs aizstājējs. Ļoti izsmalcināts būs Olivjē, izmantojot mazsālītu lasi vai foreli. Lieliskas garšas ir salātiem ar vārītu liellopa mēli.
Konkrēta olu izmantošanas metode
Lai olivjē salāti iznāktu viegli, gaisīgi un garšīgi, pavāri ķeras pie trika. Tā vietā, lai sasmalcinātu veselas olas, viņi pievieno vairāk olu baltumu. Tāpat daudzi pavāri aizvieto vistas olas ar paipalu olām, kuras piešķir vieglāku un delikātāku garšu.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk, jo interesantākie padomi vēl sekos