Kā gatavo Olivjē salātus dārgos restorānos – kulināri atklāj noslēpumus

 

Uzmanīgi ar kartupeļiem

Ja vēlaties sabojāt savus salātus, visdrošākais veids ir pievienot vairāk kartupeļu. Profesionāls pavārs šādu kļūdu nepieļaus. Kartupeļus pievieno tikai garšas dēļ. Tā vietā, lai kartupeļus vārītu, sagriez tos mazākos gabaliņos un viegli apcep, līdz tie ir kraukšķīgi. Tas piešķirs tekstūras kontrastu un bagātīgāku garšu.

Saputoti āboli: bez krējuma un olām un šis super gardais deserts ir viegli pieejams ikvienam

Gurķi ar īpašu garšu

Izvēlies mazāk skābus gurķus, kas piešķir salātiem pikantāku garšu. Lai padarītu garšu vēl izsmalcinātāku, daļu gurķu var aizvietot ar nedaudz smalki sakapātiem kapariem vai marinētu šarlotes sīpolu. Daļu no marinētajiem gurķiem var aizstāt ar svaigiem, lai iegūtu svaigāku un vieglāku tekstūru.

Pateicoties sastāvdaļu daudzveidībai, Olivjē salāti ir ar bagātīgu un izteiksmīgu aromātu, kur katra sastāvdaļa sniedz savu īpašo piegaršu. Salāti ir sātīgi, bet arī ļoti viegli pielāgojami, jo sastāvdaļu proporcijas var mainīt, lai iegūtu ideālu garšas līdzsvaru.

Tajos apvienojas tekstūru un garšu dažādība, krēmīgums un sātīgums, kā arī tradīciju un svētku noskaņa. Tie ir vienkārši, bet ar bagātīgu un patīkamu garšu, kas padara tos par neatņemamu svētku galda sastāvdaļu.

Ievēro šos padomus un tava garšas pieredze būs vēl labāka!

Labu apetīti

 

Leave a Comment