Daudzi Izraēlas gardēži labprātāk no rītiem ēd šakšuku, nevis parasto olu kulteni.
Šis ēdiens sastāv no olām, kas ir termiski apstrādātas kopā ar dārzeņu sastāvdaļām. Galvenā piedeva ir tomāti. Papildus tiek izmantota tomātu pasta, ķiploki, cukurs, dažādas garšvielas.
Izrādās ļoti garšīgi. Tāpēc nav pārsteidzoši, ka šis ēdiens ir ļoti populārs Izraēlā, kā arī daudzās arābu valstīs. Pastāstīsim, kā pagatavot šakšuku arī jūsu mājās.
Kā pagatavot šakšuku
Ņem četrus tomātus, noņem mizu (uz brīdi aplej ar verdošu ūdeni) un sagriež vidēja izmēra kubiņos. Tālāk ņem pannu, ielej tajā olīveļļu un pievieno 3 sasmalcinātas ķiploka daiviņas.
Novietojiet pannu uz uguns. Tiklīdz sāk parādīties ķiploku aromāts, pievienojiet iecienītākās garšvielas. Piemēram, paprika, kurkuma, koriandrs. Pietiek ar pusi vai pat trešdaļu tējkarotes. Rūpīgi samaisiet pannas saturu un pievienojiet iepriekš sasmalcinātus tomātus.
Pēc 30 sekundēm pievienojiet nākamo piedevu – 2 ēdamkarotes tomātu pastas. Sāliet iegūto maisījumu: jums vajag vienu tējkaroti sāls. Turklāt ir vērts pievienot līdzīgu daudzumu granulētā cukura. Iegūtā masa jācep uz lielas uguns apmēram pusminūti.
Tālāk jums jāsamazina siltums līdz minimumam, pannā ielej ceturtdaļu glāzes tīra ūdens, pārklāj trauku ar vāku un atstāj dārzeņu maisījumu 20 minūtes ievilkties. Maisījums periodiski jāmaisa.
Gala rezultāts ir lieliska mērce. Tajā jāizdara 2-3 bedrītes, kurās jāiesit pa olai. Tālāk jums atkal jāuzliek pannai vāks. Un tad jums jāgaida dažas minūtes, līdz olas ir gatavas.
Rezultātā jūs iegūsit greznas brokastis: neticami apetelīgas un pietiekami barojošas. Daudziem gardēžiem šis ēdiens patīk vairāk nekā pica.