Kā gatavoju gardo pīrāgu “sliņķiem”: sanāk tērēt 5 minūtes sava laika, bet pārējo paveic cepeškrāsns

Šis ir pīrāgs, kuru iespējams pagatavot pavisam īsā laikā – mīkla ir gatava nieka piecās minūtēs, bet tālāko darbu paveic cepeškrāsns.

Gala rezultātā iegūsi maigu, mīkstu un gaisīgu pīrāgu ar vieglu saldumu un izcilu garšu. To var cept gan ar sezonas ogām vai augļiem, gan ar konservētiem, piemēram, persikiem vai ananāsiem. Īpaši labi šajā receptē iederas persiki.

Lasi arī: Produkti ar visilgāko glabāšanas laiku: pareizi iepakojot, tie nesabojājas pat vairāk nekā 20 gadus

Persiki ir dabiski saldi un sulīgi, kas piešķir pīrāgam bagātīgu garšu un mitruma sajūtu. To saldums ideāli papildina pīrāga mīklu, radot harmonisku garšu. Persikiem ir arī izteikts un patīkams aromāts, kas pastiprinās cepšanas laikā, piepildot virtuvi ar vilinošu smaržu un padarot pīrāgu vēl pievilcīgāku.

PATAVOŠANAS METODE:

Bļodā sakuļ 3 olas, pievieno šķipsniņu sāls, 200 g cukura, paciņu vanilīna (1,5 g) un ar mikseri sakuļ olu masu, līdz tā kļūst gaiša un palielinās.

Jo labāk sakulsies olas, jo pīrāgs būs gaisīgāks, tāpēc puto 2-3 minūtes.

Tālāk ielej 75 g izkausēta un pilnībā atdzesēta sviesta, kā arī pievieno 150 g saldā krējuma istabas temperatūrā. Atkal izmantojiet maisītāju, lai sajauktu visas sastāvdaļas.

 

Tagad mīklā iesijā 240 g miltu un 10 g cepamā pulvera. Neieslēdzot mikseri, sausās sastāvdaļas uzmanīgi iemaisa šķidrajās un pēc tam ar mazāko jaudu visu samaisa līdz gludai. Tādā veidā milti nelidos dažādos virzienos un neradīs daudz putekļu.

Mikseri neizmantojam ilgu laiku, ar lāpstiņu labāk iemaisīt atlikušos miltus kas ir pa bļodas malām.

Tālāk seko ļoti svarīgs solis!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk