Kā gudras saimnieces gatavo kabačus tomātos ziemai, lai krājumi tiktu apēsti dažās dienās

Ir daudz veidu, kā sagatavot kabačus ziemai, bet šī recepte izceļas kā līdere! Tajā ir ideāli apvienotas vienkāršas sastāvdaļas, bez nevajadzīgiem sarežģījumiem un ar izciliem garšas rezultātiem.

Kabači tomātos būs lieliska uzkoda, kuru noteikti novērtēsiet.

Ielieciet šo gardumu burciņās, un jūs varēsiet izbaudīt šo kārumu visu gadu. Tikai pagatavojiet vairāk, jo, lai cik daudz apēstu, vēlēsieties vēl!

Kā pagatavot kabačus tomātos

Šai uzkodai nepieciešams tomātu biezenis, ko var pagatavot ar blenderi – tas ir vienkāršākais un vieglākais veids. Taču ir arī cita metode, kas ļauj izvairīties no tomātu mizām un sēklām. Jums jāizlaiž tomātus caur gaļas mašīnu un pēc tam jāsasijā caur sietu. Izvēlieties metodi, kas jums šķiet piemērotāka.

Sastāvdaļas:

1,5 kg kabaču

700 g tomātu

1 ķiploka galviņa

1,5 ēdamkarotes sāls

4 ēdamkarotes cukura

100 ml eļļas

3 ēdamkarotes etiķa

 

Pagatavošanas gaita:

 

1. Kārtīgi nomazgā tomātus. Sagriež gabaliņos un ieber blenderī. Sablenderē viendabīgā masā.

 

2. Gatavo masu ielej katlā. Pievieno sāli, cukuru un eļļu.

Kā sālīt gurķus, lai tie kraukšķētu tik skaļi, ka pat kaimiņi dzirdētu. Kur es biju agrāk, kad to nezināju

3. Izspiež caur spiedi ķiplokus un liek arī tos katlā.

4. Liek katlu uz uguns. Pakāpeniski maisot uzvāra tomātu masu.

 

5. Kārtīgi nomazgā kabačus, sagriež tos ripiņās, liek katlā.

6. Samazina uguni. Uzliek katlam vāku un vāra kabačus tomātos 20-25 minūtes. Pēc tam pievieno etiķi. Maisot ļauj pavārīties vēl 2-3 minūtes.

Kartupeļu pankūkas recepte, kas liks tavam vīram iemīlēties tevī no jauna

7. Lej karsto masu tīrās burciņās līdz pašai augšai un blīvi aizvāko burkas. Ietin burkas segā un ļauj nostāvēt diennakti.

Rezultātā sanāks 4 puslitra burciņas garduma. Tā garša nevienu neatstās vienaldzīgu. Kā jūs gatavojat kabačus ziemai?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment