Kā iemācīt savam sunim mazgāties, ja viņam tas nepatīk: zoopsihologa padomi

Zoopsiholoģe Pola Lenoksa pastāstīja, kā iemācīt sunim mazgāties, ja tas negrib. Pēc ekspertes domām, ir svarīgi pieradināt kucēnu pie mazgāšanās jau no agras bērnības.

Sagatavojieties, lai šī procedūra notiktu ātri un bez liekas rosības.

“Es parasti neiesaku šādā laikā mēģināt kucēnus barot ar gardiem našķiem. Saimnieki drīzāk uzvedīsies satraukti, kas kucēnu tikai biedēs. Vai arī šādā veidā procedūra būs ļoti izstiepta, kas suni pārslogos. Saimnieks var justies nedrošs, kas situāciju nepadara vieglāku,” sacīja Lenoksa.

Ja kucēns ilgstoši atsakās atrasties vannā, vienkārši uzlejiet tam ūdeni un pabeidziet ūdens procedūras. Ir svarīgi uzraudzīt dzīvnieka stāvokli.

Sunim ir jāpierod pie atrašanās vannā.

Lasi vēl: “Siļķes kažokā” slāņus kārtojiet tikai šādā veidā: salāti būs tūkstoš reižu garšīgāki un sulīgāki

“Gadījumā, ja suns nemaz nevar nosēdēt vannā, tad process jāsadala divās daļās: pieradināšana pie atrašanās vannā bez mazgāšanas un mazgāšana ar ūdeni no trauka vai dušas šļūtenes. Saimniekam jārīkojas pārliecinoši, bez liekām emocijām vai satraukuma. Nav nepieciešams turēt dzīvnieku ar pārmērīgu spēku, bet arī pārliecināšana šeit nedarbosies,” – iesaka zoopsiholoģe.

Eksperte iesaka neveikt straujas kustības, kā arī neaizmirst par komandām un pamudinājumiem. Ja suns principā neļauj jums pieskarties kādai ķermeņa daļai, vispirms to vajadzētu konstatēt. Var sākt ar nelieliem suņa glāstiem, pieskaroties kaklam, galvai, mugurai, tad doties uz ķepām. Vislabāk to praktizēt relaksētā stāvoklī, jums sēžot vai guļot viņam blakus. Daudz kas ir atkarīgs no jūsu savstarpējām attiecībām un suņa uzticības jums.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment