Kā iesālīt sēnes ziemai. Iespējams, labākā sēņu konservēšanas recepte, kas liks tev pirkstiņus nolaizīt!

Atkal ir pienācis septembris – sēnēm bagātākais mēnesis. Domāju, ka daudzi no mums ar prieku dodas sēņot mežā un ar tādu pašu prieku gatavo visa veida sēņu sagataves ziemai, neskatoties uz to, ka tas prasa zināmu laiku un pūles.

Marinēšana, žāvēšana un, protams, sālīšana ir galvenās sēņu pagatavošanas metodes. Šodien runāsim par to, kā iesālīt sēnes ziemai.

Sastāvdaļas:

1 kilograms meža sēņu;

100 militri ūdens;

2 ēdamkarotes sāls;

5 melnie pipari;

2 lauru lapas;

Dilles pēc garšas

Upeņu lapas pēc garšas

Mārrutku lapas pēc garšas

Ķiploki pēc garšas

30 grami sāls.

 


Pagatavošanas gaita:

1. solis

Sēnes ziemai tu vari sagatavot, izmantojot sauso, auksto vai karsto metodi – tas viss ir atkarīgs no sēņu veida.
Mūsu ģimenē iecienītas ir sviesta bekas, baravikas, samtbekas, bērzlapes, apšu bekas.

Tāpēc, ja ir laimīga dažādu apstākļu kombinācija: laikapstākļi, laiks, vēlme un, protams, veiksme – gatavojam tieši šīs sēnes. Vienlaikus liec aiz auss, ka sēnes ātri bojājas, neskatoties uz nogurumu, tās ir jāapstrādā tajā pašā dienā, kad savāktas.

2.solis:
Apskati katru sēni un pārbaudi, ​​vai tajā nav tārpu. Sagatavēm izvēlies stingrākās un jaunākās sēnes.

Attīri sēnes no meža atkritumiem (sūnām, priežu skujām) un smiltīm, izgriez bojātās vietas. Sēnēm, piemēram, sviesta bekām, noņem gļotaino plēvi no cepurītes.
Pēc tam, kad būsi sašķirojis sēnes, noskalo tās vairākas reizes aukstā ūdenī.

Pēc tam lielākās sēnes vari sagriezt vairākās daļās, mazās atstājot veselas. Svarīgi zināt, ka vairākām sēnēm (piemēram, sviesta bekām, baravikām un apšu bekām) griezuma vieta ātri kļūst tumšāka – gaisā tā oksidējas. Lai no tā izvairītos, pēc tīrīšanas (vai sagriešanas) šīs sēnes nekavējoties jāieliek nedaudz sālītā ūdenī – tādējādi tās izskatīsies garšīgāk.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment