Kā iesālīt sēnes ziemai. Iespējams, labākā sēņu konservēšanas recepte, kas liks tev pirkstiņus nolaizīt!

3. solis

Pēc tam novāri sēnes sālsūdenī. Lai to izdarītu, uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un pievieno sāli, bet pēc tam ieliec tajā sagatavotās sēnes. Neuztraucies, ja šķiet, ka šķidruma ir par maz, jo karsējot sēnes pašas izdalīs sulu un vārīsies tajā apmēram 20 minūtes. Putas ik pa laikam noņem ar šūmkaroti.

 

4. solis

Tālākai sēņu sālīšanai izvēlies emaljētu vai stikla trauku: kastrolis būs tieši laikā.

Apakšu izklāj ar diļļu lietussargiem, mārrutku un upeņu lapām. Pievieno vairākas rupji sasmalcināta ķiploka daiviņas. Tad ieliekam turpat sēnes ar daļu sālījuma – sālījumam pilnībā jāpārklāj sēnes. Virsmu pārklājam ar noplaucētu marli un uz tās uzliekam slodziņu, piemēram, tīru akmeni.

 


Atstājam visu šo “konstrukciju” virtuvē. Pēc dažām dienām parādīsies putas, kuras periodiski noņemam. Kad tās vairs neparādās, novieto kastroli vēsākā vietā, lai turpinātu sālīšanas procesu.

 

Lasi vēl: Kā rīkojas prasmīgas saimnieces, lai izvairītos no piedeguma pannā

5. solis

Ja izmantosi šo sālīšanas metodi, sēnes būs gatavas apmēram mēneša laikā. Tās var atstāt tajā pašā kastrolī un uzglabāt vēsā vietā. Vai arī vari tās pārvietot sterilās burkās, aizverot ar noplaucētiem vākiem. Sēnes ir ērti uzglabāt ledusskapī vai pagrabā.

Sālītas sēnes ziemai ir labas pašas par sevi. Tās var izmantot kā uzkodu vai kā pildījumu pīrāgiem, bet manā ģimenē ir iecienīti kārtainie sēņu salāti.

Bet kā ar tevi – vai tu gatavo sēnes ziemas krājumiem? Priecāsimies, ja pastāstīsi savu recepti! Ja tev noderēja šis raksts, atzīmē to ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment