Kā ilgāk uzglabāt maizīti svaigu: viens populārs iepakojums izrādās absolūti nepiemērots tam

Lai ilgāk saglabātu pārtikas produktus svaigus, ir svarīgi ņemt vērā katram produktam piemērotus uzglabāšanas apstākļus. Tāpēc šajā rakstā noskaidrosim, kā pareizi ir jāuzglabā maizīti.

Lai maize nesabojātos un nesāktu pelēt, pietiek ievērot dažus vienkāršus noteikumus. Tomēr daži no mums izmanto kādu populāru materiālu, kas šim mērķim, izrādās, ir galīgi nepiemērots.

Ja ņemsiet vērā šos padomus, jūsu mājās maize vienmēr būs svaiga un garšīga!

Maizes kaste – kāda?

Ja izmantojat maizes kasti, ieteicams, lai tajā būtu atsevišķi nodalījumi dažādiem maizes veidiem. Uzglabājot dažādu veidu maizi vienu otrai blakus, produkti var sākt ātri bojāties, jo īpaši, ja viens no tiem jau ir sapelējis. Ja jūsu maizes kastē nav nodalījumu, iesakām katru maizes veidu uzglabāt atsevišķā papīra maisiņā.

Vai maize jāglabā ledusskapī?

Ir dzirdēti arī šādi padomi, taču, kā izrādās, tā tomēr nav labākā vieta maizes uzglabāšanai. Kā izrādās, patiesībā tas izraisa ātru maizes bojāšanos. Optimālā maizes uzglabāšanas temperatūra ir istabas temperatūra. Tomēr, ja maizi plānojat uzglabāt ilgāk par dažām dienām, ledusskapis var palīdzēt novērst pelējuma veidošanos.

Celofāna vai papīra maisiņš

Maizes uzglabāšana celofāna maisiņā tomēr nav ieteicama. Plastmasa neļauj gaisam izplūst cauri, tāpēc tās iekšpusē uzkrājas mitrums un veidojas kondensāts. Mitrā vide veicina ātru pelējuma attīstību. Turpretī papīra maisiņi ir laba alternatīva.

Lasi vēl: Es nevaru iedomāties svētku galdu bez manām slavenajām siera sviestmaizēm ar šprotēm

Tie nodrošina aizsardzību pret ārējiem faktoriem un vienlaikus ļauj caur tiem iekļūt gaisam, novēršot mitruma uzkrāšanos. Ja jums nav maizes kastes, šis ir labs veids, kā glabāt maizi.

Maizes saldēšana

Ilgstošai uzglabāšanai maizi iespējams arī sasaldēt. Ir svarīgi atcerēties, ka pēc atkausēšanas maize ātri “ies bojā”, tāpēc ieteicams to sasaldēt jau sagrieztu porcijās. Tas ļaus jums atkausēt tikai tik daudz maizes, cik apēdīsiet.

Leave a Comment