Kā izaudzēt krāšņu vijolīti no lapas 5 mēnešu laikā – metode, kas aprakstīta soli pa solim

Vijolītes audzēšana no lapas parasti aizņem līdz pat 9 mēnešiem. Taču ir veids, kā šo laiku saīsināt līdz 5 mēnešiem, ja pareizi pieiet šim procesam.

Noslēpums slēpjas spraudeņu lapu plāksnītes apgriešanā, kas stimulē sakņu sistēmu un paātrina auga attīstību. Lūk, secīgi soļi, kas palīdzēs izaudzēt vijolīti no lapas 5 mēnešu laikā.

Solis Nr. 1: izvēlieties lapu pavairošanai

Izmantojiet vidēja vecuma lapu – ne pārāk jaunu un ne pārāk vecu. Lai iegūtu labākos rezultātus, lapai jābūt tuvāk rozetes augšdaļai.

Solis Nr. 2: lapas apgriešana

Ņemiet asu, dezinficētu asmeni. Nogrieziet lapu 45 grādu leņķī. Lapas kātiņa garumam jābūt vismaz 2 cm.

Solis Nr. 3: griezuma apstrāde

Apstrādājiet griezumu ar kokogli, lai novērstu puvi, un dezinficējiet spraudeņus.

Solis Nr. 4: spraudeņu stādīšana

Sagatavojiet irdenu kūdras un agroperlīta maisījumu proporcijā 1:3. Ar zīmuli substrātā izveidojiet bedrīti un ievietojiet potzariņu tā, lai tas būtu noglabāts līdz pat lapas pamatnei.

Solis Nr. 5: Izveidojiet mini siltumnīcu

Pārklājiet trauku ar spraudeņiem ar plastmasas maisiņu vai plēvi, radot siltumnīcas apstākļus. Novietojiet “siltumnīcu”’ siltā un gaišā vietā, izvairoties no tiešiem saules stariem.

Solis Nr. 6: spraudeņu kopšana

Regulāri vēdiniet “siltumnīcu”, lai novērstu pelējuma veidošanos. Uzturiet substrātu mitru – neļaujiet tam izžūt vai kļūt pārāk mitram.

Solis Nr. 7: jaunā auga pārstādīšana

Kad spraudeņiem izveidojusies rozete, uzmanīgi atdaliet tos no mātes lapas. Pārstādiet rozeti podiņā ar vijolīšu augsni. Lai izveidotu glītu krūmu, nostipriniet lapas ar skavām. Atstājiet jauno vijolīti mini siltumnīcā, līdz tā pilnībā izaug.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Ievērojot šos soļus, jūs varat izaudzēt ziedošu vijolīti no lapas tikai 5 mēnešu laikā. Šī metode ievērojami paātrina augšanu un palīdz ātrāk sasniegt sulīgus ziedus!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment