Aprīļa dienas iezīmē burkānu stādīšanas sākumu reģionos ar mērenu klimatu. Šai kultūrai ir nepieciešama ne tikai savlaicīga stādīšana, bet arī atbilstība lauksaimniecības niansēm.
Dārza dobes vietas izvēle tieši ietekmē sakņu kultūru kvalitāti. Nav ieteicams burkānus sēt pēc zaļumiem, bietēm vai redīsiem – tie noplicina augsni, palielinot saslimšanas risku.
Kartupeļi, tomāti vai gurķi tiek uzskatīti par ideāliem priekštečiem. Tie atstāj aiz sevis ar organiskām vielām bagātu augsni, kas veicina burkānu aktīvu augšanu.
Kultūra nepanes smagas māla augsnes un stagnējošu mitrumu. Lai iegūtu gludas sakņu kultūras, ir nepieciešams irdens, drenēts substrāts ar neitrālu skābuma līmeni.
Optimālā temperatūra sēklu dīgšanai ir +9–15°C. Sēšana sākas, kad augsne sasilst, bet pirms stabila karstuma iestāšanās. Stādi parādās divu nedēļu laikā, izturot īslaicīgas salnas.
Pirms stādīšanas sēklas ieteicams 24 stundas mērcēt siltā ūdenī. Tas paātrina embriju pamošanos un palielina dīgtspēju pat nelabvēlīgos laika apstākļos.
Sēklu iesēšanas dziļums nedrīkst pārsniegt 2 cm. Pārāk sekla stādīšana noved pie lietus izskalošanās, un pārāk dziļa stādīšana palēnina asnu attīstību.
Pēc pirmo lapu parādīšanās dobi izretina, starp augiem atstājot 3–4 cm. Sabiezināti stādījumi provocē sakņu kultūru deformāciju un konkurenci par barības vielām.
Burkāni ir jutīgi pret mitruma trūkumu sakņu sistēmas veidošanās periodā. Regulāri laistiet, taču izvairieties no pārmērīgas laistīšanas, jo tas izraisa plaisāšanu un puvi.
Mēslojumu lieto divas reizes sezonā: mēnesi pēc dīgtspējas un sakņu kultūru aktīvās augšanas laikā. Mēslošanas līdzekļi, kuros pārsvarā ir kālijs un fosfors, stiprina audus, uzlabojot ražas glabāšanas laiku.
Lai aizsargātu pret burkānu mušām, dobes tiek apstrādātas ar tabakas putekļiem vai pelniem. Šie produkti atbaida kaitēkļus, neapdraudot produkta videi draudzīgumu.
Ražas novākšana sākas sausā laikā, rūpīgi izrokot sakņu kultūras ar dakšiņu. Burkāni, kas turēti zemē līdz pirmajām salnām, izceļas ar bagātīgu garšu un paaugstinātu saldumu.