Kā izbalināt dzeltenus traipus uz griestiem, ja kaimiņi applūdināja dzīvokli

Ja kaimiņi netīšām applūdinājuši dzīvokli un uz griestiem ir nepatīkami dzelteni traipi, nesteidzieties krist izmisumā. Jo ātrāk sāksiet likvidēt plūdu pēdas, jo efektīvāk būs atgriezt griestiem to iepriekšējo izskatu.

Turklāt, ja jūs kavēsiet tīrīšanu, uz pārklājuma var parādīties sēnīte un pelējums. Pastāstīsim, kā reanimēt dažādu materiālu griestus.

Krāsošana vai balināšana

Vieglākais veids, kā maskēt dzeltenus traipus ir krāsošana vai balināšana. Šis risinājums ir piemērots, ja griestu apmetums nav bojāts ūdens ietekmē. Vispirms notīriet veco pārklājuma kārtu. Lai vienmērīgi notīrītu balto pārklājumu, apstrādājiet iekrāsotās vietas ar līmējošu sastāvu. To var pagatavot no 3 ēdamkarotēm miltu un 6 litriem ūdens.

Nākamais solis ir griestu gruntēšana. Tā jūs nodrošināsiet labāku svaigā pārklājuma saķeri ar veco virsmu. Pēc tam uzklājiet balinātāju vai krāsu uz ūdens bāzes. Krāsošanas līdzeklim jābūt biezam un blīvam, lai caur jauno slāni neveidotos dzeltenas svītras.

Citronskābe

Sadzīves ķimikāliju vietā izmantojiet sadzīves līdzekļus. Sajauciet citronskābi un maltu krītu proporcijā 1:2. Pievienojiet glicerīnu, lai veidotos bieza putrai līdzīga konsistence. Ar šo maisījumu apstrādājiet dzeltenās pēdas un atstājiet to uz 60 minūtēm. Pēc tam noskalojiet izžuvušo līdzekli ar tīru ūdeni.

Mehāniskā apstrāde

Notīriet pēdas ar metāla lāpstiņu. Ja pēdas ir dziļas, uzklājiet plānu apdares špakteles kārtiņu. Pēc tam gruntējiet griestus un atstājiet tos pilnībā nožūt. Pretējā gadījumā materiāli var noslāņoties. Pēc tam uzklājiet uz griestiem balinātāju vai krāsu.

Lasi vēl: 5 biežāk pieļautās kļūdas, gatavojot zivis, kas padara tās sausas un bezgaršīgas

Audumu materiāls

Ja griesti ir izgatavoti no auduma materiāla, nelielas pēdas var noņemt ar nātrijahidrātu. Atšķaidiet līdzekli ar ūdeni līdz biezas putas konsistencei un uzklājiet uz traipu vietām. Atstājiet līdzekli pilnībā nožūt, noskalojiet ar siltu ūdeni un noslaukiet griestus sausus ar mīkstu drānu. Ja tīrīšana nepalīdz, pārklājiet visu virsmu ar ūdens dispersijas krāsu.

Lai pilnībā atbrīvotos no plūdu sekām, jārīkojas ātri. Izmantojiet griestu apstrādei piemērotu metodi, un jūs ātri atgriezīsiet virsmai tās sākotnējo izskatu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment