Kā izmantot roku dezinfekcijas līdzekli, kam beidzies derīguma termiņš: 4 idejas

Roku dezinfekcijas līdzeklis, kas nekad nav bijis atvērts, visticamāk, saglabās savas īpašības daudz ilgāk par norādīto derīguma termiņu. Tāpēc to var droši lietot.

Mēģināt atjaunot vecu vai ar beigušos derīguma termiņu roku dezinfekcijas līdzekli, pievienojot tam medicīnisko spirtu, nav laba ideja. Saskaņā ar pētījumu, kas publicēts žurnālā Contact Dermatitis, viena no iespējamām blakusparādībām, pievienojot spirtu roku dezinfekcijas līdzeklim, kam beidzies derīguma termiņš, ir kontakta dermatīts.

Ādas kairinājums, sausums vai apdegumi var rasties arī tad, ja nejauši ielejat pārāk daudz spirta roku dezinfekcijas līdzekļa pudelē.

Lasi vēl: Maiga un spīdīga: kā tīrīt kažokādu mājās apstākļos

Taču, pat ja jūsu iecienītajam roku dezinfekcijas līdzeklim ir beidzies derīguma termiņš, tas joprojām ir noderīgs dažādiem mājas darbiem.

Kāju paklāju tīrīšana

Alkohols, kas ir roku dezinfekcijas līdzekļa sastāvā, kam beidzies derīguma termiņš, padara to par lielisku līdzekli traipu tīrīšanai uz paklājiem, dažiem audumiem vai virsmām. Tikai pirms lielu traipu izsmidzināšanas ar roku sanitāriju noteikti vispirms veiciet nelielu izmēģinājumu.

Izmantojiet to kā sauso šampūnu

Nav laika mazgāt un žāvēt matus – uzsmidziniet nedaudz roku dezinfekcijas līdzekļa uz matiem un galvas ādas un iemasējiet to matu saknēs un matos kā ātru un vienkāršu sauso šampūnu.

Noslaukiet brilles

Izmantojiet roku dezinfekcijas līdzekli ar ne vairāk kā 70 % izopropilspirta saturu, lai notīrītu pirkstu nospiedumus, traipus un pat matu laku no savām brillēm.

Pulējiet sudrabu

Uzklājot dažus pilienus dezinfekcijas līdzekļa uz mazas tīras drāniņas, jūs varat ātri un efektīvi pulēt savu sudrabu. Pēc pulēšanas vienkārši noskalojiet ar ūdeni un nosusiniet.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment