Kā iztīrīt veļas mazgājamo mašīnu līdz mirdzošam stāvoklim – teju kā jauna

3. Bungas attīrīšana no kaļķakmens

Minerālu nogulsnes uz berzes caurules un cilindra no kaļķakmens ir iespējams noņemt, izmantojot ļoti vienkāršu, bet iedarbīgu metodi, turklāt par nieka santīmiem. Kaļķakmens sastāv no magnija un kalcija sāļiem, kas nozīmē, ka tas jāiedarbojas ar organiskām vai neorganiskām skābēm. Un šādas skābes ir katrā mājā. Jums palīgā nāks parastais etiķis vai citronskābe.

Visvienkāršākais veids, izmantojot citronskābi. Jums būs nepieciešami 1 līdz 6 iepakojumi citronskābes. Precīzs citronskābes daudzums, cik daudz citronskābes ielejiet, ir atkarīgs no jūsu veļas mazgājamās mašīnas tilpuma un no tā, cik tā ir netīra. Pievienojiet līdzekli mazgāšanas līdzekļa nodalījumā un darbiniet mašīnu ar maksimālo temperatūru un darbības laiku.

 

4. Paplātes tīrīšana

Izņemiet paplāti, rīkojieties saskaņā ar jūsu veļas mašīnas modelim paredzētajiem norādījumiem. Pēc tam atbrīvojieties no vecā pulvera nogulsnēm ar jebkuru mazgāšanas līdzekli, tad noslaukiet nodalījumu tīri.

Lai noņemtu rūsas nogulsnes, izmantojiet etiķa un dzeramās sodas maisījumu. Samitriniet trauku ar šo šķīdumu un atstājiet to uz 30 minūtēm vai labāk uz pāris stundām.

 

5. Notekas sūkņa tīrīšana

Ja filtru darbināsiet intensīvi, mašīna agri vai vēlu atteiksies notecināt ūdeni, izraisot ūdens nokļūšanu augšpusē un, iespējams, tā pārplīsumu. Par laimi, mazgāšanas mašīnas filtra tīrīšana ir vienkārša.

Lai to izdarītu, atveriet piekļuvi filtram. Tas parasti atrodas korpusa apakšā. Tomēr, pirms atskrūvējat vāku, nolieciet uz grīdas dvieli un zem notekas novietojiet trauku, lai savāktu ūdeni. Atskrūvējiet vāku pretēji pulksteņrādītāja rādītāja kustības virzienam un izņemiet no atveres uzkrātos gružus un netīrumus: tās var būt monētas, mati, spalvas, zobu bakstāmie un citi sīki priekšmeti. Iztīriet atveri, aizveriet to un atkal uzstādiet dekoratīvo paneli.

 

Ievērojiet šos vienkāršos ieteikumus, un jūsu veļas mašīna ne tikai izskatīsies kā jauna, bet arī darbosies labāk, un veļa pēc mazgāšanas būs tīra, svaiga un smaržīga. Es ceru, ka šie padomi jums būs noderīgi. Lai veļas mazgāšanas process jums ir viegls un ērts.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment