Kā izvēlēties cūkgaļu šašlikam: garšīgas baltvīna marinādes recepte

Visbiežāk gatavo šašliku no cūkgaļas. Un jums noteikti vajadzētu izmēģināt jaunu garšīgu marinādi.

Izmantojot šo marinādes veidu, cūkgaļas šašliks iznāk maigs un garšīgs. Un marināde ir nepieciešama, lai nedaudz nomāktu cūkgaļas smaržu, kas daudziem nepatīk. Lai pagatavotu garšīgu šašliku, ir vērts atcerēties dažus noteikumus. Tāpēc mēs jums pastāstīsim, kā pagatavot šo lielisko marinādi, lai jūsu vasaras brīvdienu maltīte būtu nevainojama.

Ideālas marinādes un cūkgaļas šašlika noslēpumi

Marinādē jābūt skābām sastāvdaļām: citronam, vīnam, tomātu sulai vai tomātiem. Tas ir vajadzīgs, lai mīkstinātu gaļu;

Garšvielas: no saldām līdz pikantām. Nepalieciet tikai pie vienas garšvielas, izcilai garšai ir nepieciešams balanss starp saldām un pikantām garšvielām.

Garšvielas: no rozmarīna līdz bazilikam. Garšaugu izmantošana piešķirs ikvienai marinādei īpašu garšu.

Gaļu sagriež šķērsām šķiedrām, ne pārāk lielos gabalos.

Vislabāk gaļu marinēt 6 līdz 8 stundas. Vismaz stundu pirms cepšanas šašlikam jābūt izņemtam no ledusskapja, un no gaļas jānoņem pielipušie sīpoli un citas garšvielas, lai tās nesadegtu uz gaļas.

Cūkgaļas šašlika marināde uz baltvīna bāzes.

Lasi vēl: Apkaisiet šo pulveri zem kabaču, kāpostu un gurķu saknēm, un jūs izdalīsiet ražu saviem kaimiņiem: augļus vienkārši nebūs kur likt

Sastāvdaļas

Cūkgaļas kakla karbonāde – 1 kg

Sīpols – 1

Baltais sausvīns – 150 ml

Tomāts – 1

Saldā paprika – 2

Čilli pipars – 1

Timiāns, baziliks

Ķiploka daiviņas –

Puse citrona;

Pipari, sāls.

Pagatavošana

Gaļu sagrieziet kubiņos, papriku sagrieziet kubiņos, sīpolu sagrieziet ceturtdaļās. Visu ieliek maisiņā.

Lielu tomātu pārgriež uz pusēm un sarīvē, lai sasmalcinātu mīkstumu un atbrīvotos no mizas. Smalki sagriež čili piparus un ķiplokus. Baziliku un timiānu sasmalcina. Sajauc kopā vīnu, rīvētu tomātu, čili piparus, ķiplokus, timiānu un bazilika lapas. Izspiež citrona sulu, pievieno piparus un sāli. Ceturtdaļu marinādes notecina. Pārējo ielej maisiņā, kur jau ir gaļa un paprika, kā arī sīpoli. Maisiņu aizver un visu kopā samaisa. Atstāj gaļu marinēties ledusskapī uz nakti.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Pēc tam gaļa ir gatava cepšanai!

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment