Kā kaķis “saka”, ka viņam sāp

Šādi signāli ietver:

– ierastās uzvedības izmaiņas: atteikšanās no iecienītākā ēdiena, letarģija, ilgstošs miegs, vēlme slēpties tumšos un nomaļos stūros, lai gan pirms tam kaķis bija ļoti aktīvs un rotaļīgs;

– agresija pret saimnieku, vēlme iekost un kasīties, jo bieži nezināšanas dēļ cilvēks pieskaras vietai, kur kaķim sāp;

– sāk iet garām paplātei. Tas, iespējams, ir visredzamākais veselības problēmu simptoms, kad kaķis noteikti piesaistīs sava saimnieka uzmanību.

Tiesa, atsevišķos gadījumos šāda uzvedība tiek vērtēta kā huligānisms un vēlme darīt nerātnības, tāpēc gadās, ka tā vietā, lai dotos pie veterinārārsta, kaķis tiek vienkārši lamāts un sodīts.

Tomēr, ja tualete iet garām pakaišu paplātei, kad iepriekš kaķis vienmēr gāja uz pareizo vietu, tas ir iemesls, lai pievērstu īpašu uzmanību savam mīlulim.

Ļoti bieži tas ir ICD simptoms, kad dzīvniekam urinējot rodas stipras sāpes, tāpēc tas var ignorēt tualeti, veidojot nelielas peļķes dažādās dzīvokļa vietās.

– Kaķa murrāšana ne vienmēr ir prieka skaņa. Dažreiz kaķis nomierina sevi ar šādām skaņām un cenšas mazināt s*pes, tas ir, tas ir sava veida līdzeklis nepatīkamo sajūtu mazināšanai.

– pats dzīvnieka izskats: silts sauss deguns, izdalījumi no acīm, deguna, trešais plakstiņš nosedz pusi acs utt. To noteikti nevar nepamanīt uzmanīgs īpašnieks.

Tādā veidā īpašnieks var labi “dzirdēt”, ko viņa kaķis viņam saka, it īpaši, ja viņa “lūdz” palīdzību.

Pats galvenais, ko patiesībā aicina visi veterinārārsti, nepieciešamības gadījumā neatlikt ārsta apmeklējumu un nedomāt, ka, nepārejot vairākas dienas, viss pāries pats no sevis.

Galu galā gadās, ka dzīvnieks pie ārsta nonāk ļoti progresējošā stāvoklī, un to var būt grūti vai gandrīz neiespējami izārstēt.

Tāpēc cieša emocionāla saikne ar mājdzīvnieku nav tik stulba lieta.

Lasi vēl: “Viņi atradīs pārpilnības atslēgu”: 3 zvaigžņu zīmes varēs uzlabot savu finansiālo stāvokli 2024. gada aprīļa vidū

Tas, gluži pretēji, ir garantija, ka dzīvnieks īstajā brīdī neatradīsies bez nepieciešamās palīdzības un tāpēc dzīvos ilgi, laimīgi un bez sāpēm.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment