Kā ķiploki pasargās jūsu augus no parazītiem: dārzkopības padomi

Viens no lielākajiem satraukumiem, ar ko dārznieki saskaras, audzējot puķes, ir kukaiņi.

Mēs visi mīlam ķiplokus to neatkārtojamās garšas dēļ, taču to sēra savienojumiem piemīt mazāk pamanāma, bet tikpat noderīga īpašība – tie var darboties kā dabisks atbaidītājs pret daudziem kukaiņiem.

Viens no lielākajiem satraukumiem, ar ko dārznieki saskaras, audzējot ziedus, ir kukaiņi. Gardening Soul ir dalījusies ar bioloģiski absolūti drošu recepti, kas pasargās jūsu augus un iznīcinās kaitīgos kukaiņus.

Kā sagatavot ķiploku uzlējumu cīņai pret kukaiņiem

Paņemiet litra burciņu. Ievietojiet burkā piparu graudiņus, sasmalcinātus ķiplokus un sarkanos piparus. Šīm vielām ir jāaizpilda aptuveni puse no burkas satura.

Burkā ielejiet dažus pilienus baltā etiķa un pusi litra ūdens. Ūdens noteikti nedrīkst būs auksts vai vārošs. Vislabāk, ja tas ir silts vai istabas temperatūrā.

Atlieciet piepildīto burkas saturu malā un ļaujiet ievilkties vienu dienu. Varat atstāt arī ilgāk, bet viena diena ir pats minimums.

Pēc iepriekš noteiktā laika noteciniet uzlējumu un ielejiet ķiploku šķidrumu daudzkārt lietojamā izsmidzinātāja pudelē.

Apsmidziniet augus vietās, kur redzat kukaiņus. Pēc kāda laika jūs pamanīsiet rezultātu, jo kukaiņu skaits ievērojami samazināsies;

Starp lietošanas reizēm šķidrumu uzglabājiet ledusskapī.

Lasi vēl: 5 sliktākās manikīra idejas īsiem nagiem, ko stilīga sieviete nekad neīstenotu

Jūs varat sagatavot uzlējumu arī trīs litru burkā, bet tādā gadījumā produktu daudzumus likumsakarīgi palielināsies. Tomēr, lai gan šķidrumu var uzglabāt ledusskapī, to nav ieteicams darīt ilgāk par nedēļu. Tāpēc labāk šādu uzlējumu gatavot mazākās porcijās, lai to varētu ātri izlietot un tas nesabojātos.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Izmantojiet šo vienkāršo ķiploku līdzekli, lai atbaidītu dārza kaitēkļus, piemēram, laputis un gliemežus. Starp citu, ķiploki ļoti labi atbaida odus, tāpēc redzēsiet, ka arī to skaits ievērojami samazināsies.

Šis lieliskais līdzeklis ne tikai atbrīvos jūsu dārzu no kaitēkļiem, bet svarīgi, ka ekoloģiski tas ir pilnīgi drošs.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment