Kā kopt zemenes: 3 noteikumi, ko nedrīkst aizmirst

Ir dažas kultūras, kuru kopšanā nedrīkst pieļaut kļūdas, jo pretējā gadījumā jūs vienkārši zaudēsiet labas kvalitātes ražu.

Pie tām neapšaubāmi var pieskaitīt zemenes.

Dārzkopības eksperti uzskata, ka ir vērts pievērst uzmanību trim pamatnoteikumiem.

Vaboles

Šis kaitēklis rada vislielāko apdraudējumu zemeņu ražai, tāpēc ir vērts no tā aizsargāties visos pieejamajos un iespējamajos veidos.

Piemēram, var izmantot metodi, kas ir pārbaudīta jau gadiem ilgi.

Lai to izdarītu, jāņem liels katls un tajā jāielej pieci litri ūdens. Ievietojiet apmēram pusglāzi sinepju pulvera un apmēram simts gramus iepriekš sasmalcinātu tabakas lapu.

Var arī ievadīt rīvētu un iepriekš sasmalcinātu ziepju gabaliņu. Pēc vārīšanas līdzekli atdzedsē, līdz tas kļūst istabas temperatūrā. Tad sastāvs jāfiltrē un jāpāriet pie stādījumu apstrādes.

Lasi vēl: Pikanta tomātu zupa: apetīti rosinoša un veselīga ēdiena recepte

Mēslošanas līdzekļu pareizība

Mēslošanas līdzekļu izvēle vienmēr ir atkarīga no gadalaika: tas nosaka auga vajadzības. Pavasara periodā ir vērts pievērsties dabīgajiem mēslošanas līdzekļiem, kas ir slāpekļa avoti.

Rudenī ir vērts izvēlēties fosfora un kālija avotus.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Laistīšana

Šī nav kultūra, kas stingri panes sausumu un mitruma trūkumu: tā rezultātā ogas būs mazas un skābas. Tāpēc, kad laiks kļūst karsts, laistīšanai jākļūst regulārai un bagātīgai.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment