Kā laistīt gurķus jūnija sākumā, lai tie nestu augļus līdz septembrim – noslēpums no vecmāmiņas piezīmju grāmatiņas

Daudzi dārznieki ir pārliecināti, ka bagātīgai gurķu ražai pietiek ar regulāru laistīšanu. Bet tie, kas ieskatījušies vecās dārznieku pierakstu burtnīcās, zina – ilgstošas ​​augšanas noslēpums slēpjas īpašā barošanā, ko veic jūnija sākumā.

Šajā laikā augi ieiet aktīvās augšanas fāzē, un pareiza kopšana nosaka, vai gurķi priecēs ar ražu līdz rudenim, vai tikai vasaras pirmajā pusē.

Galvenais noslēpums nav veikalā nopērkamie mēslošanas līdzekļi, bet gan vienkāršs šķīdums, ko gatavo no divām sastāvdaļām. Turklāt abi produkti ir viegli pieejami.

Pirmā galvenā sastāvdaļa ir koksnes pelni. Tas ne tikai piesātina augsni ar kāliju un fosforu, bet arī aizsargā saknes no sēnīšu infekcijām.

Otrā sastāvdaļa ir sūkalas. To skābā vide nomāc patogēnās baktērijas, un piena cukurs stimulē labvēlīgo mikroorganismu attīstību augsnē.

Šķīduma pagatavošanai 1 glāzi pelnu aplej ar 3 litriem karsta ūdens, atstāj uz dienu, pēc tam filtrē un sajauc ar 1 litru sūkalu. Iegūto maisījumu atšķaida ar 10 litriem ūdens.

Laistiet gurķus ar šo sastāvu pie saknēm, katram krūmam izmantojot 1 litru. Ir svarīgi to darīt no rīta, lai mitrums paspētu uzsūkties pirms dienas karstuma.

Pirmo barošanu veic jūnija sākumā, kad parādās pirmie ziedi. Atkārtojiet ik pēc 10-12 dienām līdz jūlija vidum. Pēc laistīšanas ar šķīdumu augsni mulčē ar nopļautu zāli – tas saglabā mitrumu un novērš sakņu pārkaršanu.

Vēl viena nianse ir ūdens regulārai laistīšanai. Tās temperatūra nedrīkst būt zemāka par + 20 ° C, pretējā gadījumā augi piedzīvo stresu.

Ja jūnijs ir vēss, ūdeni jau iepriekš ielej mucās, lai tas saulē sasilst. Karstā laikā gurķus laista katru otro dienu, taču bez fanātisma – pārlaistīšana noved pie sakņu puves.

Ievērojot šos noteikumus, pat īsās vasarās jūs varat pēdējo ražu novākt pirms pirmajām salnām rudenī. Šāda kopšana ne tikai paildzina augļu rašanos, bet arī padara gurķus kraukšķīgus, bez rūgtuma.