Ņemot vērā augstās gāzes izmaksas, čakli saimnieki cenšas apsildīt savas mājas ar malku, kad vien iespējams. Un papildus bonuss, ja izdodas ietaupīt malku.
Malka krāsnī degs ilgāk, ja tā būs pareizi sakrauta. Šim nolūkam ir diezgan vienkāršs izkārtojums: Lielākos baļķus novieto apakšā – tuvu viens otram, bet ar minimālām atstarpēm, lai skābeklis varētu plūst; Tādā pašā veidā virsū liek mazākus baļķus; Koksnes skaidas tiek liktas pēdējās virsū.
Tādējādi tiek iegūta malks čupa, kas ir līdzīga piramīdai. Tad šī piramīda ir jāaizdedzina no augšas (nevis no apakšas, kā to dara daudzi), piemēram, izmantojot papīru. Pirmkārt, uzliesmos augšējās mazās skaidas, un pēc tam uguns vienmērīgi pārvietosies uz vidējo un apakšējo, lielo koku, un pats degšanas process laika gaitā izstiepsies. Viens šāds malkas kārtojums krāsnī var degt apmēram 3-5 stundas.
Degšana ir jāregulē, izmantojot slāpētāju: ja vilkme ir spēcīga, malka krāsnī sadegs ātrāk. Tāpēc, tiklīdz krāsns ir iedegta, pakāpeniski aizveriet aizbīdni, lai samazinātu skābekļa plūsmu un samazinātu degšanas ātrumu. Ir svarīgi nodrošināt pietiekami daudz gaisa, pretējā gadījumā uguns nodzisīs.
Ja malka ātri sadeg, tad tās izklāšanai no jauna ir šāda shēma: pirmais malkas līmenis, kā parasti, jānovieto kurtuves apakšā; izkārtojiet nākamo līmeni ar 5 cm nobīdi – pa labi vai pa kreisi; tad novietojiet trešo un ceturto līmeni uz augšu.
No labās vai kreisās puses jums jāiekurina skaidas vai papīrs. Tādējādi malka neaizdegsies pilnībā, bet pakāpeniski – un izdegs no malas ar izvirzījumu uz pretējo.
Vēl viens triks ir pašas malkas izmērs: to biezumam jābūt ne vairāk kā 9 cm diametrā, un garumam jābūt tādam, lai tie neatrodas tuvu durvīm, bet ar 5-10 cm atstarpi līdz tām.
Malka mājā jāienes iepriekš, lai tā vajadzības gadījumā varētu uzkarst un izžūt.